Παρέλυσε το Δικαστήριο Λευκωσίας από φάρσα για βόμβα

a 142 Ειδήσεις
a 6630 Ειδήσεις
Κλειστό για δύο σχεδόν ώρες

Σε συνήθειο έχουν καταντήσει οι φάρσες για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Για δυο σχεδόν ώρες σήμερα τα πάντα παρέλυσαν αφού δικαστές, δικηγόροι και κοινό κλήθηκαν να εκκενώσουν τις αίθουσες ώστε η Αστυνομία να προβεί σε έρευνες… 

Τελικά, ο «κόκκινος συναγερμός» έληξε στις 11.30 το πρωί οπότε και συνεχίστηκαν οι δικαστικές διαδικασίες. Στις 10.15 το πρωί ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε σε κτήριο που στεγάζεται η Διοίκηση του Δικαστηρίου ενημέρωνε ότι στον ευρύτερο χώρο των Δικαστηρίων τοποθετήθηκε βόμβα η οποία θα εκρήγνετο από στιγμή σε στιγμή.

Μοιραία, δόθηκε εντολή για εκκένωση όλων των αιθουσών και τη διακοπή των ακροάσεων. Χαρακτηριστικά, το προαύλιο των Δικαστηρίων γέμισε πολύ κόσμο και οι πλείστοι συζητούσαν για την απειλή, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έδιναν πολλή σημασία επισημαίνοντας ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Την ίδια ώρα, κάποιοι συνδύαζαν την απειλή με κάποια υπόθεση ενώπιον ποινικού Δικαστηρίου εκτιμώντας ότι ο δράστης επέλεξε αυτό τον δρόμο για να την αναβάλει. Παράλληλα, στο προαύλιο βρέθηκαν και οι εφέτες δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι και στο πρόσφατο παρελθόν ανώνυμα τηλεφωνήματα παρέλυαν τα πάντα στα Δικαστήρια και στο τέλος αποδεικνύονταν φάρσες.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, μαζί με στελέχη του κλιμακίου σκύλων με σκοπό τη διεξαγωγή εξονυχιστικών ελέγχων σε όλο τον χώρο των Δικαστηρίων. Παράλληλα, μετά από οδηγίες αποκλείστηκε η είσοδος των Δικαστηρίων που εφάπτεται της οδού Χαράλαμπου Μούσκου. Με σκοπό την περιφρούρηση της περιοχής υπήρχε αστυνομική παρουσία και στα φώτα της γέφυρας του Πεδιαίου που βρίσκεται λίγα μέτρα από τα Δικαστήρια. Τελικά, μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους που κράτησαν σχεδόν δυο ώρες δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε και οι πάντες επέστρεψαν στις δουλειές τους.

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ