Πήρε φωτιά η βενζίνη

a 7335 Ειδήσεις
a 7335 Ειδήσεις
Για πολλοστή φορά φέτος οι τιμές των καυσίμων πήραν την ανιούσα, συνεχίζοντας να ασκούν πιέσεις σε προϋπολογισμούς χιλιάδων νοικοκυριών και εταιρειών, μεσούσης της οικονομικής κρίσης… 

Ο νέος κύκλος αυξήσεων -που άρχισαν και σχεδόν ολοκλήρωσαν στο τέλος της εβδομάδας που πέρασε οι εταιρείες πετρελαιοειδών- αφορούσε αποκλειστικά αυτήν τη φορά την τιμή της βενζίνης, με αποτέλεσμα η βενζίνη 95 οκτανίων να πωλείται ακριβότερα και από το πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του οποίου κατέγραψε μικρή μείωση -γύρω στο 0,5 σεντ το λίτρο- σε κάποια πρατήρια, παραμένοντας όμως σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

Αποτέλεσμα επίσης των τελευταίων αυξήσεων που ήταν γύρω στα 2 σεντ το λίτρο ήταν η εκτόξευση της τιμής της βενζίνης 95 οκτανίων για πρώτη φορά στα πρατήρια της Κύπρου αισθητά πάνω από το 1,40 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, οι τιμές όλων των υγρών καυσίμων κίνησης από πρατήριο σε πρατήριο, ακόμα και της ίδιας εταιρείας, παρουσιάζουν διαφορές, αν και μικρές. Έτσι, ο «Π» εντόπισε στα πρατήρια της Λευκωσίας να πωλείται η βενζίνη 95 οκτανίων από 1,38 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο εταιρείας η οποία μάλλον δεν προχώρησε ακόμα σε αυξήσεις μέχρι και 1,416 ευρώ το λίτρο.

Η πλειονότητα όμως των εταιρειών προχώρησε ήδη σε αυξήσεις μετά από παραλαβή ακριβότερων φορτίων, με αποτέλεσμα η τιμής της βενζίνης 95 οκτανίων να διαμορφώνεται γύρω στο 1,41 ευρώ το λίτρο και της βενζίνης 98 οκτανίων γύρω στο 1,424 ευρώ το λίτρο. Όπως αναφέρθηκε, η τιμή του πετρελαίου κίνησης δεν έχει επηρεαστεί από τις νέες αυξήσεις, με αποτέλεσμα να κυμαίνεται γύρω στο 1,39 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ