Φεστιβάλ Μπύρας και Υποβρύχιο Θεματικό Μνημείο για την επαρχία Αμμοχώστου

Ο Σύνδεσμος Προώθησης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Αμμοχώστου, συνεχίζοντας τις προσπάθειες της τόνωσης της επιχειρηματικότητας στην Αμμόχωστο πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση στο Δημαρχείο Παραλιμνίου όπου παρουσίασε στον Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο σειρά πρωτοπόρων ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικό προϊόντος της περιοχής. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν δύο ιδέες που αφορούν τα εξής:

1. Δημιουργία υποβρύχιου θεματικού μνημείου

Ο ΣΠΕΑ παρουσίασε τον τρόπο δημιουργίας νέου υποβρύχιου θεματικού μνημείου το οποίο και πρότεινε όπως ποντιστεί στην περιοχή δίπλα από το σημερινό τεχνητό ναυάγιο. Η ιδέα αυτή είναι βασισμένη σε παρόμοιο έργο που δημιουργήθηκε με επιτυχία στο Μεξικό από τον διάσημο καλλιτέχνη Jason De Caires Taylor.

Τα έργα αυτά τα οποία δημιουργούνται με την πόντιση αγαλμάτων και ανθρώπινων αναπαραστάσεων μπορούν να βάλουν τον Πρωταρά και την Αμμόχωστο στον Παγκόσμιου χάρτη του καταδυτικού Τουρισμού. Όπως εξήγησε μέλος του ΣΠΕΑ, «σε ολόκληρη την Μεσόγειο δεν υπάρχει παρόμοιο έργο και δημιουργία τέτοιας κλίμακας υποβρύχιου θέματος θα προκαλέσει ακόμη και το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από ολόκληρη την Ευρώπη». Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο βρήκαν την ιδέα αρκετά ελκυστική και αναμένεται ότι θα αναθέσουν στον ΣΠΕΑ την ευθύνη για δημιουργία ολοκληρωμένης μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάλυση του κόστους, προβλεπόμενα ωφελήματα, περιβαλλοντική μελέτη και άλλα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο με παρόμοια υποβρύχια μνημεία που βρίσκονται σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης:

2. Δημιουργία και θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ Μπύρας Αμμοχώστου

Εκτός από την πρώτη εισήγηση, στην ίδια συνάντηση ο ΣΠΕΑ ετοίμασε και πρότεινε και δεύτερη καινοτόμα ιδέα για τη δημιουργία του 1ου Φεστιβάλ Μπύρας Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα ο ΣΠΕΑ είχε ήδη προβεί στο παρελθόν σε αρκετές ενέργειες με στόχο την δημιουργία κάποιας μεγάλης εκδήλωσης στα όρια της Αμμοχώστου ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στη θεσμοθέτηση κάποιου θεσμού ο οποίος να προκαλέσει την μαζική προσέλευση τουριστών αλλά και ντόπιων επισκεπτών.

Η δημιουργία του Φεστιβάλ Μπύρας πιστεύει ο ΣΠΕΑ θα δημιουργήσει συνθήκες κατάλληλες ώστε πολλοί επισκέπτες από το εγχώριο αλλά και το εξωτερικό συνδέσουν την Αμμόχωστο με υψηλής ποιότητας ψυχαγωγικά προγράμματα και εκδηλώσεις. Όπως συζητήθηκε με τον Δήμαρχο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ΣΠΕΑ θα αναλάβει και πάλι την εκπόνηση σοβαρής μελέτης ώστε να δώσει ολοκληρωμένη πρόταση για την έναρξη του θεσμού από τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2013.

Πηγή: ΣΠΕΑ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024