Μητέρα Καλοψιδιώτη: “Παρακολουθούσαν τον Φάνο”

CEB1 3 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 1352 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης

Σε δύο περιπτώσεις, μερικές μέρες πριν τη δολοφονία του Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, διαπιστώθηκε από μέλη της φρουράς του ότι επαρακολουθείτο από Ε/κ. Στη μια περίπτωση το άτομο που τον παρακολουθούσε ξυλοκοπήθηκε από μέλη της φρουράς του. Την αποκάλυψη έκανε μιλώντας χθες στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” η μητέρα του 51χρονου, Κούλα Θεοφάνους, την οποία συναντήσαμε στο σπίτι της στη Λεμεσό όπου ζει τα δύο τελευταία χρόνια, μετά τη δολοφονία του συζύγου της.

Όπως ανέφερε, θα μείνει πλέον μόνιμα στη Λεμεσό, (στα Πολεμίδια συγκεκριμένα), αφού εκεί είναι θαμμένοι ο σύζυγος της Γιάννης και τα παιδιά της Φάνος και Άντρος (σκοτώθηκε το 1995).

Ξεκινήσαμε τη συνομιλία μας, ρωτώντας την πώς διαχειρίστηκε το θέμα των παρακολουθήσεων του ο Φάνος. Όπως μας είπε, τον είχε ρωτήσει «γιε μου είπετε το στην Αστυνομία;» και εκείνος της απάντησε «ναι, είπαμε το μα δεν εκάμαν τίποτε». Σύμφωνα με την κ. Κούλα και στις δύο περιπτώσεις οι παρακολουθήσεις διαπιστώθηκαν ενώ ο γιος της βρισκόταν στον χώρο εργασίας του.

Σε ερώτηση μας «γιατί τόσο μίσος από κάποιους να ξεκάνουν τον γιο της», η κ. Κούλα υποστήριξε ότι «ήθελαν να τον ξεκάνουν διότι τους έλεγε πάντα την αλήθεια. Και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς». Σε επερώτηση «δηλαδή ποια αλήθεια», η μητέρα απάντησε: «Αλήθειες όπως για τα ναρκωτικά και ποιοι τα προωθούσαν στην περιοχή».

«Κάτι που ο γιος της αρνιόταν επίμονα να ασχοληθεί και να τα προωθεί μέσα από τις επιχειρήσεις του και αυτό τον έκανε επίσης πιο μισητό σε κάποιους». Δεν απέκλεισε ωστόσο και το ενδεχόμενο «ο γιος της να είχε και επαγγελματικές αντιζηλίες καθώς οι επιχειρήσεις του ήταν πεντακάθαρες και πήγαιναν πολύ καλά και κάποιοι τον ζήλευαν γι’ αυτό».

Αναφορικά με τον τραυματία αστυνομικό της ΜΜΑΔ και τη σχέση του με τον γιο της, η κ. Κούλα ανέφερε ότι ήταν οικογενειακός και πολύ καλός φίλος με τον Φάνο, καθώς πριν από επτά χρόνια βάφτισε ένα από τα παιδιά που είχε αποκτήσει ο επιχειρηματίας με τη δεύτερη σύζυγο του. Διερωτήθηκε παράλληλα τι το κακό όταν κάποιοι καλοί φίλοι συναντώνται μεταξύ τους, κάτι που κάνουν όλοι οι καλοί φίλοι. Φιλική σχέση με τον επιχειρηματία είχε και το ζεύγος του αστυνομικού Χ”Ευθυμίου. «Ο Φάνος είχε φίλους μόνο καλούς αστυνομικούς και θεωρούσε ατιμία κάτι άλλο παρά από μια τίμια σχέση μαζί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όχι από το εξωτερικό»

Θέσαμε υπόψη της το ενδεχόμενο αυτοί που ήθελαν να ξεκάνουν τον γιο της να προέρχονται από τις ΗΠΑ όπου έζησε ο γιος της ώς τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η μητέρα του φονευθέντος έδειξε ενοχλημένη και απάντησε: «Αυτό αποκλείεται, το διαψεύδω κατηγορηματικά» και έδειξε με τον τρόπο της ότι δεν ήθελε να περιστραφεί άλλο η συζήτηση γύρω από αυτή την πτυχή. Υποστήριξε ότι «τα κακά είναι από την Κύπρο που άρχισαν, από τις δουλειές του».

Η Κούλα Θεοφάνους, συμφώνησε, ωστόσο, με την υποβολή μας ότι «ο πενταπλός φόνος στις 23 Ιουνίου 2012, η δολοφονία του συζύγου της στις 21 Ιουνίου 2014 και η δολοφονία του Φάνου στις 23 Ιουνίου 2016, υποκινήθηκαν περίπου από τους ίδιους κύκλους». Και πρόσθεσε «από τις αντιζηλίες, από αυτούς στους οποίους δεν ήταν αρεστός και ήθελαν να τον ξεκάνουν». «Ο γιος μου ουδέποτε δέχθηκε να ασχοληθεί με την εμπορία ναρκωτικών. Εάν μάθαινε πως κάποιος υπάλληλος του ήταν χρήστης, τον απέλυε», είπε ακόμη.

Για τις «επαγγελματικές αντιζηλίες» που υπήρχαν σε βάρος του παιδιού της, η κ. Κούλα διευκρίνισε πως αφετηρία είχαν την Αμμόχωστο και καμιά άλλη επαρχία.

Παρηγοριά τα εγγονάκια

Τέσσερα εγγονάκια, δύο που απόκτησε στις ΗΠΑ από τον πρώτο του γάμο και δύο στην Κύπρο μαζί με τη δεύτερη σύντροφο του, αποτελούν πλέον την παρηγοριά της κ. Κούλας Θεοφάνους. Καθώς πλέον δεν της απέμειναν ούτε παιδιά, ούτε και σύζυγος.

«Από το Θεό να το βρουν το κακό που έκαναν στην οικογένειά μου. Πρώτα σκοτώνοντας το σύζυγο μου και μετά τον Φάνο». Αυτή ήταν η καταληκτική αναφορά της, διακόπτοντας τη συνομιλία μας και δείχνοντας ότι δεν ήθελε να επεκταθεί περισσότερο.

Ο Φάνος δεν ήταν «υπόκοσμος»

Σχεδόν αγανακτισμένη παρουσιάστηκε η κ. Θεοφάνους, αναφορικά με τις αναφορές ότι ο γιος της ήταν μέλος του «υπόκοσμου». «Ο Φάνος μου βοηθούσε όλο τον κόσμο. Έδινε πλουσιοπάροχους μισθούς στους υπαλλήλους του ‘’για να μην πεινούν’’», όπως έλεγε χαρακτηριστικά. «Μέχρι και τις οικογένειες των υπαλλήλων του που σκοτώθηκαν το 2012 βοηθούσε.

Και τα έκανε όλα αυτά ασχέτως εάν οι επιχειρήσεις του ήταν χρεωμένες. Δεν μπορεί να είναι έτσι ο υπόκοσμος. Ο Φάνος μου δεν ήταν υπόσκοσμος, ήταν πολύ καλός άνθρωπος και το ξέρουν οι φίλοι του, όσοι τους βοήθησε και όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν», είπε η κ. Κούλα στην εφημερίδα.

Πηγή: Φιλελεύθερος