Γαλανός: Στρατηγικές εχθρότητας τα σχέδια για Αμμόχωστο

CEB1 2 Αλέξης Γαλανός, Δήμος Αμμοχώστου, Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Κυπριακό
CEB1 145 Αλέξης Γαλανός, Δήμος Αμμοχώστου, Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Κυπριακό

“Στρατηγικές κινήσεις εχθρότητας και όχι κινήσεις ειρήνης” είναι οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας που περιλαμβάνουν δήθεν επιστροφή κατοίκων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, όπως αναφέρει ο Αλέξης Γαλανός.

Η τουρκική πλευρά παίζει με τα συναισθήματα των Αμμοχωστιανών, αναφέρει στις Τομές στα Γεγονότα, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, για να συνεχίσει λέγοντας ότι “δεν είναι επιστροφή στα σπίτια των προσφύγων που θα γίνει με αυτό τον τρόπο, σε μια πόλη κλειστή, χωρίς καμιά προοπτική ανάπτυξης και με αναγνώριση μάλιστα του κατοχικού μορφώματος”.

Επεσήμανε μάλιστα ότι “αν ζυγίσουν το θέμα στην τουρκική πλευρά, θα δουν ότι αυτή η κίνηση δεν συμφέρει ούτε καν τους ίδιους, καθώς θα εναντιώνονται με την κίνηση αυτή σε ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα δημιουργούν συνθήκες επικοισμού όλης της πόλης με την κίνησή τους αυτή”.

“Η Αμμόχωστος νοείται να ανοίξει μόνο σε μια επανενωμένη Κύπρο για να ανθίσει και πάλι”, ανέφερε ο κ. Γαλανός.

Αυτό που ο δήμος κάνει είναι ότι κατατοπίζει τους πολίτες και τους αφήνει να αποφασίσουν αυτοί τι πραγματικά θέλουν να κάνουν, σεβόμενοι πάντοτε κάθε απόφαση, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ξεκάθαρη θέση, η οποία προνοεί επιστροφή στο πλαίσιο μόνο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. “Δεν μπορεί όμως να παρθούν αποφάσεις ενάντια στα όσα πιστεύουμε και διεκδικούμε”, τόνισε.

Πηγή: SigmaLive