Εκλογές, “μεταπολίτευση” και “πολιτικοί”

a 323
a 6815

Του Χρυσόστομου Λουκά

5 Μαΐου του 2012: Λίγες ώρες πριν την έναρξη των πιο κρίσιμων εκλογών μετά τη μεταπολίτευση. Ποσοστά, δηλώσεις, αψιμαχίες, σιγουριές…

Οι κομματικοί μηχανισμοί όλο αυτό το διάστημα δουλεύουν στο μέγιστο, τα Μέσα Μαζικής Επιβολής κάνουν το δικό τους κομμάτι ελπίζοντας σε μεγαλύτερα ποσοστά την ημέρα των εκλογών.

Κυριακή 6 Μαίου ώρα δέκα περίπου το βράδυ: Τίτλοι ειδήσεων: “Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού”, “έκπληξη για τα αποτελέσματα”, “ο λαός τιμώρησε το δικοματισμό”.

Είδαμε τους κωλοτούμπες, τους οικολόγους εθνομηδενηστές και την Δημοκρατική-αντιμνημονιακή-ευρωπαική-μεταμελειμένη-Ντορική-Συμμαχία να φτάνουν στη βρύση αλλά τελικά να μην πίνουν νερό (“βολευτική” έδρα). Επιπλέον, είδαμε το ΚΚΕ να απομονώνεται ακόμα περισσότερο (οι ίδιοι νομίζουν ότι έιμαστε ακόμα στις δεκαετίες 40΄-60΄). Τέλος είδαμε και τη ραγδαία αύξηση ενως κόμματος λίγων εβδομάδων, κάποιου δευτεροκλασάτου πρώην στελέχους της ΝΔ (τελικά όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο).

Σε αυτές τις εκλογές προέκυψε και κάτι άλλο που τα σαθρά ΜΜΕ αποφάσισαν να το παρουσιάσουν μονόπλευρα. Αυτό είναι η άνοδος των δύο άκρων. Γιατί περί άκρων μιλάμε όταν έχουμε στη Βουλή με υψηλά ποσοστά, τους νεοναζί και τους “αναρχο-διεθνιστές-εθνομηδενηστές” του Τσίπρα όπως προσωπικά τους αποκαλώ. Εν τέλει είναι γελοίο να κλαίμε και να οδυρόμαστε για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και να μας ανακουφίζουν τα ποσοστά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιο γελοίο, όμως, είναι το γεγονός ό,τι στο τέλος δε θα σχηματιστεί Κυβέρνηση και θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές. Όπως είπε και ένας φίλος “δουλειά δεν έχουμε, ας κάνουμε εκλογές να σκοτώνουμε την ώρα μας”. Είναι τραγικό τέτοια κρίσιμη ώρα, με το λαό να πεινά, τους ακραίους να ενισχύονται και τους “συμμάχους” μας να επεμβαίνουν συνεχώς στα του οίκου μας, οι πολιτικοί “ηγέτες” να βάζουν τα συμφέροντα πάνω από την πατρίδα.

Αυτή η κατάσταση φέρνει θύμησες των δεκαετιών 30΄-60΄, όπου οι κυβερνήσεις άλλαζαν σαν τα πουκάμισα, με κάποιες εξαιρέσεις, και η χώρα ήταν ευάλωτη τόσο εντός όσο και εκτός. Σε αυτή τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, που ήταν υποδειγμα πατριωτισμού, λεβεντιάς, που κοίταξε στα μάτια υπερδυνάμεις και τις γονάτισε, τώρα δεν έχει μείνει τίποτα. Πλέον, όποιος αγαπά την πατρίδα, το έθνος, τιμά τους ήρωές του και ζητά δικαιοσύνη, τον αποκαλούμε είτε φασίστα είτε επικίνδυνο για τους μετανάστες, είτε χουντικό. Με όλα τα παραπάνω είναι απολύτως λογικό μια χούφτα νεοναζί, λάτρεις του εθνικοσιαλισμού, που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα, εμφανίζουν υπέρμετρη εθνικοφροσύνη και προσφέροντας αυτά που δεν τα προσφέρουν τα σάπια κόμματα, να μπουν με τόση ευκολία στη Βουλή. Το θέμα αυτό όμως θα το αναλύσουμε σε μεταγενέστερο άρθρο.

Τρείς μέρες μετά και δεν ξέρουμε αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση ή αν θα πάμε για εκλογές. Ο κάθε κομματάρχης προσπαθεί να επιβάλει τη δική του πολιτική στον άλλο. Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι η έλλειψη ηγετών που έχουμε σαν Ελληνισμός. Σε Ελλάδα και Κύπρο κυβερνούν σαθρά, νεοραγιάδικα συμφεροντολόγα κόμματα με πολιτικάντηδες έτοιμους να πουλήσουν τον Ελληνισμό δίχως σκέψη. Ήδη στην Κυπρο, τώρα που μπήκαμε σε περίοδο εκλογών τα “δεξιά” κόμματα φόρεσαν τις φουστανέλλες και πήραν τα γιαταγάνια για να πουλήσουν πατριωτισμό και εθνικοφροσύνη στο λαό. Είναι αυτοί που το 2004 ήταν έτοιμοι, μαζί με τους νεοταξικούς της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, να πουλήσουν ένα μέρος του Ελληνισμού στους Τούρκους. Βάζοντας μάσκες και παίζοντας με το συναίσθημα του λαού οι πολιτικά “ερμαφρόδιτοι” νομίζουν ότι θα είναι συνεχώς στην εξουσία. Αυτές οι συμπεριφόρές και η άκρατη αριστερολαγνεία έφεραν τον ελληνισμό σε αυτό το τέλμα.

Η πολιτική αστάθεια τραβά και εμάς στον πάτο. Όχι μόνο οικονομικά, όπως χάριν συμφερόντος το παρουσιάζουν οι οικονομολόγοι μας. Η αποδυνάμωση του Ελληνισμού ήταν πάντα το σχέδιο των “Μεγάλων”. Μας θέλουν ραγιάδες στην ίδια μας την πατρίδα. Να ξεχάσουμε την εθνική μας ταυτότητα και να οδηγηθούμε σιγα σιγά στην παγκοσμιοποίηση. Έθνος χωρίς ταυτότητα είναι άνθρωπος χωρίς ψυχή.

Κλείνοντας, εύχομαι ο πάτος που πιάνουμε (εθνική ασυνειδησία) να μας αφυπνήσει για να μην καταντήσουμε ένα νέο Χόνγκ Κόνγκ, υπόδουλο της αδηφάγας ένωσης των εταίρων μας.

Χρυσόστομος Λουκά
Φοιτητής Ιατρικής