Απαιτούν επίσπευση έργων για αποβάθρες στη Λάρνακα

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ελλιμενίζονται στη μαρίνα της Λάρνακας, πραγματοποίησαν σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησαν επίσπευση των διαδικασιών για την ανακατασκευή των μικρών και μεγάλων αποβαθρών, ώστε να έχουν πρόσβαση στα σκάφη τους. Επηρεάζονται 150 από τα 400 σκάφη…

Η δαπάνη υπολογίζεται στις 700 χιλιάδες ευρώ και η ανασταλτικότητα στη λήψη της σχετικής απόφασης, οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη δεν υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας, του ΚΟΤ και της Κοινοπραξίας Εταιρειών, η oποία θα αναλάβει την ανακατασκευή, ενοποίηση και αναβάθμιση του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης, διαβεβαίωσε ότι οι προσφορές ζητήθηκαν μέσω του Διαδικτύου και υπολογίζεται ότι σε 4 μέχρι 6 μήνες, οι αποβάθρες θα είναι έτοιμες. Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι προσφορές για την ανάθεση του έργου επιδιόρθωσης των αποβαθρών και έχει τεθεί ένα χρονικό περιθώριο στους όρους των προσφορών 6 μηνών για την πλήρη αποπεράτωση των έργων. Έχει γίνει προσπάθεια σύντμησης του χρόνου επιδιόρθωσης των βασικών αποβαθρών ούτως ώστε τα περισσότερα από τα μεγάλα σκάφη να μπορούν να επανέλθουν στη θέση τους πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και το όλο έργο να τελειώσει στους 6 μήνες.

Στη σύσκεψη έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες από μέρους των ιδιοκτητών των σκαφών, για την καθυστέρηση η οποία υπήρξε και προβληματισμός για το πού θα μεταφερθούν τα σκάφη τους κατά τη διάρκεια των επιδιορθώσεων των αποβαθρών.

Στο τέλος υπήρξε μια συμφωνία, μια ομοφωνία τόσο του ΚΟΤ όσο και των ιδιοκτητών για το πώς ακριβώς θα χειριστούν από κοινού το όλο θέμα. Τους δόθηκε η υπόσχεση ότι θα κρατούνται ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις και όταν θα προκύπτουν βασικά προβλήματα θα τα λύνουν από κοινού, κατέληξε.

Τον πρόεδρο του ΚΟΤ συνόδευαν ο Αναπλ. Διευθυντής του ΚΟΤ Λεύκος Φυλακτίδης και ο προϊστάμενος της μαρίνας Χρίστος Πετρίδης.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024