Σύντομα η ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη

a 163 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 4432 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΗ κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα σε αίτηση για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, παρά την οικονομική κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για “στροφή στην εξωτερική πολιτική”.

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος επιστρέφει σήμερα το πρωί στην Κύπρο, είπε ακόμη ότι απαιτείται στενή συνεργασία διμερώς και σε περιφερειακό επίπεδο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. “Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει το τερματικό, το οποίο θα ενδυναμώσει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις”, πρόσθεσε.

Η συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ, είπε, δεν αποκλείει, αλλά διευκολύνει τη συνεργασία με άλλες γειτονικές χώρες στην ανατολική Μεσόγειο. Στη διάρκεια των επαφών του στη χώρα, είπε, διαπίστωσε πως οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και Ισραήλ-Κύπρου δεν αλληλοαναιρούνται. “Ωστόσο, η συνεχιζόμενη κατοχή από την Τουρκία μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί μειονέκτημα για τη σταθερότητα στην περιοχή. Λύση του Κυπριακού που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της Κύπρου, θα υποβοηθήσει την επίτευξη σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή”, κατέληξε.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ