Στιβ Κωνσταντινίδης: “Η Νέα Σαλαμίνα αξίζει να μείνει κατηγορία”

a 234
a 7720
Πανέτοιμη να παλέψει για τη νίκη είναι η Νέα Σαλαμίνα ενόψει του σημερινού Κυριακάτικου αγώνα με αντίπαλο την Αλκή. Ο τεχνικός της ομάδας Στιβ Κωνσταντινίδης, σε συνέντευξή του, μίλησε για τη σημερινή αναμέτρηση, για την σημαντικότητα της, το μέλλον του στους «ερυθρόλευκους» αλλά και τον κόσμο… 

Είναι το παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς το τελικό του αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει οριστικά την παραμονή των «ερυθρολεύκων» στην κατηγορία. Η ομάδα έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της και το κλίμα είναι αρκετά καλό. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Αγγλοκύπριος τεχνικός της ομάδας στην ιστοσελίδα μας…

Πως βλέπετε το παιχνίδι με την Αλκή; Είναι ένας τελικός για σας;
«Είναι για μας ένα παιχνίδι σαν τελικός. Αν κερδίσουμε την Αλκή έχουμε μεγάλες ελπίδες να παραμείνουμε στην οκτάδα. Σίγουρα εξαρτάται και από κάποια αποτελέσματα άλλων αγώνων, αλλά αν κερδίσουμε αύριο (16/3) έχουμε προβάδισμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Η Αλκή είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ίσως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και δεν θα είναι καθόλου εύκολο για μας. Χάσαμε και το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας με 1-0, που ίσως να ήταν λίγο άδικο για μας. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Εκτός έδρας πάντως η Νέα Σαλαμίνα τα πηγαίνει πολύ καλά…
«Έτσι είναι, ναι. Μακάρι να ισχύσει και αύριο (16/3) αυτό το πράγμα. Θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη και θέλουμε πάρα πολύ να παραμείνουμε στην κατηγορία. Νομίζω βάσει των εμφανίσεων που κάναμε φέτος και τα αποτελέσματα μας, μας αξίζει. Αν δεν υπήρχαν και κάποια λάθη θα είχαμε τουλάχιστο ακόμη πέντε βαθμούς».

Αγωνιστικά υπάρχουν αρκετές επιλογές για μια δυνατή ενδεκάδα;
«Για πρώτη φορά με την Ομόνοια και μετά από αρκετούς μήνες δεν είχαμε προβλήματα».

Πρόσφατα, ο πρόεδρος έκανε κάποιες δηλώσεις και είχε πει ότι θα συζητήσει μαζί σας για ανανέωση του συμβολαίου σας. Προσωπικά, πως βλέπετε το ενδεχόμενο να συνεχίσετε στη Νέα Σαλαμίνα;
«Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι αυτά τα δύο παιχνίδια που μας έχουν απομείνει για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας. Όταν είμαστε εξασφαλισμένοι, τότε θα κάτσω και θα σκεφτώ το μέλλον του Στιβ. Αν είναι στη Σαλαμίνα ή όχι δεν γνωρίζω αυτή την στιγμή. Το μόνο που με απασχολεί είναι να κρατήσω αυτή την ομάδα στην κατηγορία διότι της αξίζει, βάσει των εμφανίσεων που έγιναν φέτος».

Πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος σε ένα τέτοιο παιχνίδι;
«Σίγουρα θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Είναι κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια και νομίζω αύριο (16/3) έχουνε καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί να βοηθήσουμε τους παίκτες και να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι».

Εκτός ο Γκρέι, μέσα ο Λεόν
Μοναδικό πρόβλημα για την τεχνική ηγεσία είναι η απουσία του τιμωρημένου Γκρέι. Όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Στιβ Κωνσταντινίδη, ο οποίος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές. Δεδομένη είναι η επιστροφή του Λεόν στο αρχικό σχήμα, ενώ πολύ πιθανόν να πάρουν φανέλα βασικού οι Γκράιμς και Λαμπρόπουλος.

Πηγή: balla.com.cy