Στο Πεκίνο για δάνειο Συλικιώτης και Σαρρής

a 47 Ειδήσεις
a 6158 Ειδήσεις
Σε προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτών

Ενώ η Κύπρος βρίσκεται με το ένα πόδι στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, στην Κίνα βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή για την εξασφάλιση κεφαλαίων για τις ανάγκες της Λαϊκής τράπεζας… 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Αλήθειας, ο πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, Μιχάλης Σαρρής, βρίσκεται από χθες στο Πεκίνο για επαφές με επενδυτές σε μια προσπάθεια να καλυφθεί τουλάχιστον σημαντικό μέρος των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας.

Για το Πεκίνο αναχώρησε και ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης, έπειτα από προσωπικές οδηγίες του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. Στη Λαϊκή Τράπεζα εκτιμούν ότι, τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά τις Ελληνικές εκλογές δίνουν ώθηση και στις προσπάθειες άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων.

Ειδικότερα, εκτιμούν ότι έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες για επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών για ένταξη των δραστηριοτήτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας για τις Ελληνικές τράπεζες, και σημειώνουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα άρει αυτόματα και τις επιφυλάξεις των επενδυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα ο πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, έχει ήδη έρθει σε επαφή και με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Βασίλη Ράπανο, ενώ συζητήσεις είχαν γίνει και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση τις Ελλάδας.

Στο Πεκίνο, επενδύει ελπίδες και η Κυπριακή κυβέρνηση καθώς αναμένει ακόμη απαντήσεις για το διακρατικό δανεισμό, απαντήσεις οι οποίες έχουν καθυστερήσει πολύ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κρούση προς την Κίνα έγινε εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι, η προσπάθεια προς το Πεκίνο ξεκίνησε περί τα τέλη Απριλίου κατά την εκεί επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε συναντήσεις με στελέχη της Κινεζικής Κυβέρνησης και με τον Οργανισμό China Economic Cooperation Center.

SotiraNews.com/ΑΛΗΘΕΙΑ