Με το δεξί ο Μάρκος

a 346
a 7841
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Indian Wells Masters ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος ξόρκισε τον κακό του δαίμονα Γέρεμι Σαρντί και με ένα ξεκάθαρο 2-0 σετ κόντρα στον ταλαντούχο Γάλλο, πήρε το εισιτήριο για τους “64” της διοργάνωσης εκεί όπου περίμενε ο Νο15, Φελιτσιάνο Λόπεζ… 

Πολύ καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε με σχετικά εύκολη νίκη, σημείωσε ο Μάρκος Παγδατής στην πρεμιέρα του στο BNP Paribas Open.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στις προηγούμενες ισάριθμες συναντήσεις τους, ο Κύπριος άσος κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη απέναντι στον Γέρεμι Σαρντί τον οποίον κέρδισε με 6-3, 6-3, παίρνοντας το εισιτήριο για το 2ο γύρο του πρώτου Masters της σεζόν.

Ο Μάρκος, Νο47 της παγκόσμιας κατάταξης, έπιασε πολύ καλή απόδοση σε όλους τους τομείς και μόνο προς το τέλος ένιωσε μικρή απειλή απ’τον αντίπαλό του όμως δεν έχασε τη ψυχραιμία του και σφράγισε τη νίκη μετά από 1 ώρα και 18 λεπτά αγώνα στο δεύτερο μεγαλύτερο court του Indian Wells Tennis Garden.

Η εξαιρετική εκκίνηση του Παγδατή στο ματς, του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει ένα γρήγορο break στο 2ο game (2-0) και στη συνέχεια διατηρώντας άνετα το σερβίς του, έφτασε στο 6-3 μετά από 35 λεπτά αγώνα.

Στο 2ο σετ ο 26χρονος πέτυχε το πολυπόθητο break στο 5ο game (3-2) με τον Σαρντί να έχει δύο ευκαιρίες στο 8ο game για να πάρει πίσω το break, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Λίγο αργότερα ο Παγδατής είχε τετραπλή ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο σερβίς του Σαρντί, την ώρα που ο Γάλλος σέρβιρε στο 5-3 για να παραμείνει στο σετ, ωστόσο το αναπόφευκτο για τον Παριζιάνο ήρθε λίγες στιγμές αργότερα όταν ο Κύπριος στο 5ο του match point έδωσε τη χαριστική βολή στον αντίπαλό του.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά, ο Παγδατής έχει γράψει μια απ’τις πιο χρυσές σελίδες της καριέρας του όταν νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ με ανατροπή (5-7, 7-5, 7-6), σε ένα συγκλονιστικό ματς για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης το 2010 και έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να κάνει ακόμα καλύτερη πορεία στο φετινό τουρνουά.

Στους “64” ο Μάρκος θα τεθεί αντιμέτωπος με το Νο15 του ταμπλό Φελιτσιάνο Λόπεζ κόντρα στον οποίον μετράει δύο νίκες και μια ήττα.

Πηγή: tennis24.gr