Παιδιά από Γερμανία-Ρωσία φιλοξενεί τον Αύγουστο ο Δήμος Δερύνειας

Στο Δήμο Δερύνειας θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 Αυγούστου μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου 2013, το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων, στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει για τρία χρόνια.
Στο πρόγραμμα που έχει ως θέμα τη συνεργασία των νέων και την αλληλοκατανόηση γύρω από το θέμα των διαχωριστικών γραμμών και το πώς αυτές επηρεάζουν τη ζωή των νέων, θα φιλοξενηθούν 24 παιδιά, 8 από τη Κύπρο, τη Γερμανία και τη Ρωσία μαζί με τους συνοδούς τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Δερύνειας σε συνεργασία με τις πόλεις Κολωνία (Γερμανία) και Βόλγκογκραντ (Ρωσία) οργανώνουν και συμμετέχουν για τρία χρόνια, 2012 – 2014, σε Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων διάρκειας δύο εβδομάδων στις συνεργαζόμενες πόλεις. Το φετινό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Δερύνειας και θα λάβουν μέρος οκτώ συμμετέχοντες από κάθε χώρα».

Το Πρόγραμμα, προστίθεται στην ανακοίνωση θα έχει ως θέμα τη συνεργασία των νέων και την αλληλοκατανόηση γύρω από το θέμα των διαχωριστικών γραμμών και το πώς αυτές επηρεάζουν τη ζωή των νέων. Δημιουργικές δραστηριότητες, εκπαίδευση και τέχνη θα είναι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μεταξύ άλλων, οι νέοι και οι νέες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης, το οποίο θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο Δήμο. Παράλληλα, η ομάδα θα ασχοληθεί, μέσα από τη μέθοδο “Story telling”, με τη δημιουργία σεναρίου γύρω από το θέμα της επανένωσης.

Οι συμμετέχοντες, που είναι συνολικά 24 νέες και νέοι, οκτώ από κάθε χώρα είναι ηλικίας 16 – 20 χρονών και συνοδεύονται από τους συνοδούς τους. Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Αυγούστου 2013 μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου 2013 στη Δερύνεια.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμα ότι «οι συμμετέχοντες από τη Ρωσία και τη Γερμανία θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των Κύπριων συμμετεχόντων, όπου αυτό είναι δυνατό. Όσοι Δερυνειώτες ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν νέους και νέες από τη Ρωσία και Γερμανία είναι ευπρόσδεκτοι».

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή και για να φιλοξενήσουν συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τα γραφεία του Δήμου Δερύνειας στο τηλέφωνο 23811000 μέχρι τις 10 Ιουνίου 2013.

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024