Ο Υπουργός Γεωργίας στη Γιορτή του Δέντρου στην Αγ. Νάπα

a 176 Ειδήσεις
a 2896 Ειδήσεις

H προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη αλλά και βασικό πυλώνα πολιτικής του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος επεσήμανε την Παρασκευή ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, μιλώντας στη Γιορτή του Δέντρου στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Νίκος Κουγιάλης υπενθύμισε ότι με στόχο την άμεση προώθηση μέτρων για το περιβάλλον το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα πρόταση του Υπουργείου για δημιουργία Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη Πράσινη Οικονομία και κατ’ επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος είναι το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί θεσμοθετημένα εθνική στρατηγική για την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης.

Ο κ. Κουγιάλης πρόσθεσε ότι η κήρυξη σημαντικού μέρους των κρατικών δασών σε προστατευόμενες περιοχές, η λειτουργία Κέντρων Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης, η δημιουργία Βοτανικών Κήπων, του Πάρκου Οικόσιτων Ζώων και η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διευκολύνσεων αναψυχής, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της αναθεωρημένης Δασικής Πολιτικής και Νομοθεσίας καταδεικνύουν τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην προστασία και αξιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουν τα δάση.

Ο Υπουργός Γεωργίας επεσήμανε ότι οι εργασίες αποπεράτωσης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στο Κάβο Γκρέκο έχουν επαναρχίσει και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015.

Το Κέντρο εκτιμάται ότι εκτός από μαθητές σχολείων θα δέχεται και μεγάλο αριθμό τουριστών κατά τη διάρκεια του θέρους, καθώς θα προσφέρει στους παραθεριστές μια εναλλακτική επιλογή πέρα από τις συνηθισμένες δραστηριότητες.

Παράλληλα, σημείωσε, στα πλαίσια αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, το Τμήμα Δασών μαζί με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες προχωρεί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες στην αποκατάσταση των παλιών εγκαταλελειμμένων λατομείων της περιοχής Αμμοχώστου.