Μεταφορά ΑΞΙΚ στην επαρχία Αμμοχώστου

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2016 03 162C23.18.24 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου
Του Κώστα Κουμή,
Αντιπρόεδρος ΚΟΤ, υποψήφιος ΔΗΣΥ Αμμοχώστου

Είναι η ώρα να υιοθετήσουμε μία γλώσσα καθαρή για το καλό της Επαρχίας μας, χωρίς μπόλικες δόσεις διπλωματίας ουρές και υποσημειώσεις.

Έχοντας ακούσει ότι η κυβέρνηση μελετά πλέον το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΑΞΙΚ εκτός πρωτεύουσας, έχω την άποψη ότι είναι η ώρα ως Επαρχία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε κάτι που για πολλούς λόγους θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί στην Επαρχία Αμμοχώστου, στην κορυφαία Επαρχία του τουρισμού.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2016 03 162C23.18.24 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

Αιτούμαστε το αυτονόητο:

Την μεταφορά του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ιδρύματος της χώρας στην Επαρχία Αμμοχώστου, στην Επαρχία εκείνη που κράτησε ψηλά την σημαία του τουρισμού μετά την κατάληψη της πόλης της Αμμοχώστου, στην Επαρχία εκείνη που κατέχει το 47% των διανυκτερεύσεων παγκυπρίως.

Έχω την άποψη ότι το ΑΞΙΚ που κατά γενική ομολογία βρίσκεται σε παρακμή, θα έπρεπε να είχε μετακινηθεί εκτός πρωτεύουσας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αφού μία καθόλα τουριστική σχολή θα έπρεπε χωρίς δεύτερη σκέψη να λειτουργεί σε μία τουριστική Επαρχία για ευνόητους λόγους.

Σήμερα, ποιος αμφισβητεί ότι η απόλυτη ενσωμάτωση μίας τουριστικής σχολής σε μία κοινωνία που ζει και αναπνέει τουλάχιστον κατά το ήμισυ για τον τουρισμό δεν θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ίδια την σχολή, τους φοιτητές της, την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία;

Ποιος αμφισβητεί ότι η λειτουργία μίας τουριστικής σχολής σε μία τουριστική Επαρχία θα αποτελέσει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εργοδότηση καταρτισμένων φοιτητών/αποφοίτητων στις τουριστικές επιχειρήσεις; Ποιος αμφισβητεί ότι τυχόν μετακίνηση και λειτουργία της σχολής σε μία τουριστική περιοχή θα αποτελέσει λόγο ώθησης των επιχειρηματιών του κλάδου σε διαρκή επιμόρφωση των ιδίων και του προσωπικού των επιχειρήσεων τους;

Συζητούμε εδώ και χρόνια την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και την μειωμένη κίνηση κατά συγκεκριμένους μήνες του έτους. Μήπως αμφισβητεί κανείς, ότι η πιθανή λειτουργία της σχολής είναι μία ευκαιρία δημιουργίας περαιτέρω κίνησης στις τουριστικές περιοχές που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη όταν οι αριθμοί τουριστών μειώνονται ή καλύτερα αμφισβητεί κανείς ότι στο εξωτερικό ολόκληρες πόλεις στηρίζονται στον φοιτητόκοσμο;

Και κάτι τελευταίο. Ποιος αμφισβητεί ότι η μεταφορά της σχολής σε μία διεθνώς αναγνωρισμένη τουριστική περιοχή δεν θα αποτελέσει το καλύτερο εφαλτήριο για την ίδια να επενδύσει σ’ ένα καλύτερο μέλλον προσελκύοντας περαιτέρω φοιτητές από το εξωτερικό και επιστημονικούς συνεργάτες που σίγουρα θα θέλουν να ενδιατρίψουν στο φαινόμενο Πρωταράς – Αγία Νάπα;

Θεωρώ ότι οι απαντήσεις στις πιο πάνω ερωτήσεις είναι απλές. ΚΑΝΕΝΑΣ.

Είναι η ώρα, λοιπόν, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον παρών και το μέλλον της Επαρχίας Αμμοχώστου να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας διεκδικώντας την μεταφορά της πρώτης τουριστικής σχολής της χώρας στην καρδιά του τουρισμού της χώρας.

Αιτούμαστε, λοιπόν, τη μεταφορά του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου της χώρας στην επαρχία Αμμοχώστου. Τώρα είναι η ώρα.

Πηγή: ck-itstime.com