Ε. Μαύρου: “Κοινά τα δεινά Κυπρίων και Παλαιστινίων”

a 6228 Ειδήσεις
a 6228 Ειδήσεις
Σε εγκαίνια της Παλαιστινιακής Εκθεσης Ζωγραφικής παρευρέθηκε η Ελένη Μαύρου

Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου είπε την Δευτέρα ότι «Κύπριοι και Παλαιστίνιοι έχουν υποφέρει τα δεινά του πολέμου και έχουν γνωρίσει την κατοχή ενώ και οι δύο λαοί συνεχίζουν να παλεύουν για την ελευθερία, το δίκαιο και την αξιοπρέπεια τους»… 

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια της Παλαιστινιακής Εκθεσης Ζωγραφικής η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αυτός ο αγώνας για την δικαίωση και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον έχουν αφήσει ένα κοινό σημάδι στην ψυχοσύνθεση του Παλαιστινιακού και του Κυπριακού λαού».

Η κ. Μαύρου είπε ότι «στους πόλεμους που κάνουν οι μεγάλοι, κάτω από διάφορα προσχήματα, το τίμημα πληρώνουν συνήθως πολύ πιο ακριβά οι αδύνατοι και δυστυχώς αυτό το θλιβερό φαινόμενο συνεχίζει να αμαυρώνει την ιστορία του ανθρώπινου γένους, παρά όλες τις επίσημες διακηρύξεις και δεσμεύσεις».

Στον χαιρετισμό της η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «με τη σκέψη μας στραμμένη σε όσους υποφέρουν από την παραφροσύνη των μεγάλων και των εξτρεμιστικών και ρατσιστικών νοοτροπιών που καλλιεργούν γα να δικαιολογούν τους πολέμους τους, ας επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευση μας στην ειρήνη και την αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων».

Η κ. Μαύρου είπε ότι «μέσα από την έκθεση γίνεται η προσπάθεια συλλογής χρημάτων τα οποία θα δοθούν σε φοιτήτριες στα πανεπιστήμια της Γάζας».

Πρόσθεσε ότι «το αγαθό της παιδείας είναι από τα βασικότερα δικαιώματα για τον άνθρωπο και για αυτό τον λόγο όλοι μας πρέπει να στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτές τις πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενη στην έκθεση, η Υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι «μέσα από τα έργα που εκτίθενται στην έκθεση, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την παλαιστινιακή πραγματικότητα όπως αυτή παρουσιάζεται από τους καλλιτέχνες».

Η κ. Μαύρου είπε ότι «οι στενοί δεσμοί μεταξύ Κυπρίων και Παλαιστινίων ίσως και να αποτυπώνονται μέσα από την εικαστική παράθεση των Παλαιστινίων καλλιτεχνών».

Καταλήγοντας, η Υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι «μέσα από τα έργα όλοι οι Κύπριοι μπορούν να εντοπίσουν κάτι δικό τους, μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα των Παλαιστινίων καλλιτεχνών ευκολότερα και αυτό γιατί οι δύο λαοί μας έχουν μια κοινή ιστορικά πορεία».