Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Απαραίτητη η κατασκευή της μαρίνας

Έκκληση προς την κυβέρνηση να θέσει ασφαλιστικές δικλείδες και χρονοδιάγραμμα για τον επενδυτή προκειμένου να αρχίσει όπως έχει συμφωνηθεί, την 1η Απριλίου 2014, τα έργα για κατασκευή της μαρίνας της Αγίας Νάπας, απευθύνει ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος, αφού όπως εξήγησε «η κατασκευή της μαρίνας είναι απαραίτητη για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αλλά και γενικότερα για την Κύπρο».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος «εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο επενδυτής βάση του συμβολαίου που έχει υπογράψει με το κράτος θα πρέπει την 1η Απριλίου 2014 να αρχίσει τα κατασκευαστικά έργα. Φαίνεται όμως ότι ο επενδυτής θεωρεί πως το έργο δεν είναι βιώσιμο και από τις πληροφορίες που έχουμε θα ζητήσει ορισμένες αλλαγές» είπε.

Εμείς συνέχισε «ζητούμε από την κυβέρνηση να θέσει ορισμένες ασφαλιστικές δικλείδες και ένα χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών από τον επενδυτή. Σε αντίθεση περίπτωση, εάν δηλαδή ο επενδυτής δεν αρχίσει τα έργα την προκαθορισμένη και συμφωνημένη ημερομηνία, να χάσει την άδεια που έχει πάρει από την κυβέρνηση».

Ο κ. Καρούσος είπε ακόμα ότι «δεν είναι δυνατόν, επειδή ο επενδυτής θεωρεί πως το έργο δεν είναι βιώσιμο να διαπραγματεύεται εκ νέου τους όρους της συμφωνίας του με το κράτος. Ο Δήμος Αγίας Νάπας θα στηρίξει τον επενδυτή αλλά θα πρέπει και αυτός να ορίσει επιτέλους την ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσουν οι εργασίες για το έργο».

Σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει και ο ίδιος «ο επενδυτής σκοπεύει να ζητήσει εκτός από την αναθεώρηση της συμφωνίας με το κράτος και επιπλέον συντελεστή δόμησης. Εμείς είμαστε της άποψης να δοθεί ο επιπλέον συντελεστής δόμησης αλλά επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε το έργο να αρχίσει τελικά την προκαθορισμένη ημερομηνία» σημείωσε.

Πρόκειται, συνέχισε, «για μια επένδυση πέραν των 230 εκατομμυρίων ευρώ που θα προσφέρει, κατά την κατασκευή της μαρίνας και αργότερα με τη λειτουργία της, πολύ μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας ενώ θα δώσει ανάσες στην οικονομία της ελεύθερης Αμμοχώστου».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως «εδώ και δύο χρόνια, υπάρχει αυξημένη ζήτηση στα ακίνητα που βρίσκονται γύρω από το χώρο όπου θα κατασκευαστεί η μαρίνα. Όσοι αγοράζουν ακίνητη περιουσία στη συγκεκριμένη περιοχή, το κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι θα υλοποιηθεί το έργο της μαρίνας» είπε. Πρόσθεσε ακόμα ότι ενόσω υπάρχει στασιμότητα γύρω από την υλοποίηση του έργου, υπάρχει και παγοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αγορά ακινήτου γύρω από την περιοχή, η οποία επεκτείνεται από τα όρια της Αγίας Νάπας μέχρι τα όρια του Δήμου Σωτήρας.

Είπε επίσης ότι «η κατασκευή της μαρίνας της Αγίας Νάπας είναι απαραίτητη για την επαρχία Αμμοχώστου αλλά και γενικότερα για την Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια…

10 Μαΐου, 2024

Πράσινο Υπουργικού για ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει σε διάρκεια και μισθολογικές κλίμακες

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Άμυνας, για εκσυγχρονισμό του…

10 Μαΐου, 2024

Επ. Διοικήσεως: Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες

Δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία προκύπτουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…

10 Μαΐου, 2024