Συγκίνηση στην τελική γιορτή των εγκλωβισμένων παιδιών μας

a 14 Ειδήσεις
a 4134 Ειδήσεις

Σαν φάρος ελπίδας και προσμονής, λειτούργησαν κατά την σχολική χρονιά 2012-13, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ριζοκαρπάσου. Με την στήριξη της κατεχόμενης κωμόπολης του Αγίου Συνεσίου, η Διεύθυνση, ο Καθηγητικός Σύλλογος και το προσωπικό πρόσφεραν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα 17 παιδιά που φοίτησαν σε αυτό, για να επιτύχουν στη προσπάθεια τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Φέτος αποφοίτησαν δύο αριστεύσαντες μαθητές, ο Συνέσιος Γιαννίκου από το Ριζοκάρπασο και ο Ανδρέας Χάρπας από την Αγία Τριάδα και τον Σεπτέμβρη ενεγράφησαν για να φοιτήσουν σε αυτό 5 παιδιά-απόφοιτοι του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου κ. Πέτρος Μιχαήλ μιλώντας στη Τελική γιορτή, στη κατάμεστη από κόσμο από την Καρπασία και τις ελεύθερες περιοχές, αυλή του Γυμνασίου τόνισε ότι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί. Ο μαθητής αυτοπροσδιορίζεται με συγκεκριμένες αξίες, αρετές και πρότυπα. Οι στόχοι προωθήθηκαν από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου προγραμματισμένα, μεθοδικά και με επιμονή.

Ενισχύθηκε ο εξοπλισμός των αιθουσών τόσο σε διδακτικά μέσα και όργανα όσο και σε είδη επίπλων, ηχητικών συστημάτων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδραστικού πίνακα. Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς στις ελεύθερες περιοχές, σε μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και σε ποικίλες δραστηριότητες έχουν συμβάλλει στη ανάπτυξη των μαθητών /τριών μας, ώστε να γίνουν δημιουργικοί και καινοτόμοι και συμμέτοχοι όχι μόνο στο σχολικό άλλα και το κοινωνικό γίγνεσθαι, τόνισε ο Πέτρος Μιχαήλ.

Σε αυτή την προσπάθεια σε αυτή την άθληση, μαζί με τους συναδέλφους διαθέσαμε τις μικρές μας δυνάμεις και τη μεγάλη μας αγάπη. Αλλά θα βαδίζαμε στο κενό, αν δεν είχαμε την πρόθυμη συμμετοχή και ανταπόκριση των ίδιων των παιδιών μας τους οποίους και υπέρ ευχαριστούμε, κατέληξε ο Γυμνασιάρχης Ριζοκαρπάσου.

Τέλος απευθύνθηκε στους δύο απόφοιτους Συνέσιο Γιαννίκου και Ανδρέα Χάρπα και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Μίλησαν επίσης η Πρόεδρος του συνδέσμου Γονέων κ. Αγγελική Προδρόμου, εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων και απονεμήθηκαν τα απολυτήρια και βραβεία.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η Χορωδία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου σε διδασκαλία της κ. Χριστιάνας Δημητρίου ερμήνευσε 8 τραγούδια ενώ τα παιδιά παρουσίασαν με δική τους πρωτοβουλία “τσιαττιστά”. Ακολούθησε πανηγύρι χαράς και αγάπης με τραγούδια από την ορχήστρα του Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ