Δημιουργία προαστιακού πάρκου στην Αγία Νάπα

a1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a1 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Συζήτηση για τη δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου για ένα πάρκο που βρίσκεται στην Αγία Νάπα, στα πλαίσια του προγράμματος Peri – urban, διεξήχθη τη περασμένη Δευτέρα στην Αγία Νάπα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, ο Δημοτικός Γραμματέας και ο Δημοτικός Μηχανικός της Αγίας Νάπας και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας και λειτουργός η οποία και ανέλυσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα… 

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πετρούλα Αρμένη «το Peri- Urban Parks Project είναι ένα πρόγραμμα περιφερειακής πρωτοβουλίας το οποίο έχει σαν στόχο μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των εταίρων να βελτιώσει τις πολιτικές για την διαχείριση των φυσικών προαστιακών περιοχών».

Εξήγησε ότι το πρόγραμμα επικεντρώνεται ειδικά στην δημιουργία πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιοποικιλότητας αλλά και την δημιουργία συστήματος διαχείρισης των πάρκων που βρίσκονται φυσικά σε προαστιακές περιοχές.

Oι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συνέχισε «αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα στον τομέα της διαχείρισης και αναζητούν μέσα από αυτό αλλά και από εταίρους οι οποίοι έχουν περισσότερη εμπειρία και ικανότητες στην διαχείριση των προαστιακών πάρκων να αναπτυχθεί ένα κοινό «Στρατηγικό Σχέδιο» για την διαχείριση των πάρκων».

Η κυρία Αρμένη ανέφερε επίσης ότι «στη συνάντηση εκτός από την παρουσίαση του προγράμματος που έγινε από λειτουργό της Αναπτυξιακής Εταιρείας, έγινε και συζήτηση για τη δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου για το πάρκο Αγιος Νίκανδρος το οποίο βρίσκεται στην Αγία Νάπα, στα πλαίσια του προγράμματος Peri-urban».

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων