Έρευνα για ύποπτο έμβασμα σε εταιρεία της οικογένειας Χρ. Χριστοδούλου

a 45 Ειδήσεις
a 4164 Ειδήσεις

Ποινική έρευνα, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες σε σχέση με υπόθεση ύποπτης μεταφοράς μεγάλου χρηματικού ποσού, υπό τη μορφή εμβάσματος, σε εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστολούδου.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομία, Ανδρέας Αγγελίδης.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Πολίτης, και σύμφωνα με αυτή, το έμβασμα προήλθε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον στενό συνεργάτη και φίλο του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα, το 2007, όταν διαχειρίστρια της εταιρείας ήταν η κόρη του πρώην Διοικητή της Κεντρικής, Αθηνά Χριστοδούλου.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ και κληθείς να σχολιάσει τα όσα δημοσιεύονται σήμερα, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου έκανε λόγο για «περίεργο θέμα», το οποίο παρουσιάζεται με τρόπο ώστε να φαίνεται εμπλοκή του ιδίου, ενώ, όπως διευκρίνισε, την περίοδος του επίμαχου εμβάσματος τον έλεγχο της εταιρείας είχε η κόρη του.

Ο έλεγχος της εταιρείας, είπε, πέρασε στα χέρια του το 2010.

Παρόλα αυτά, χαιρετίζει τη διεξαγωγή έρευνας.

Τόνισε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον κ. Ζολώτα, ούτε και λεπτομέρειες για την εν λόγω πληρωμή υπό τύπου εμβάσματος προς την εταιρεία.

Η εταιρεία A.C.Chistodoulou Consultants LTD παρέχει επαγγελματικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Τα στοιχεία για τη συναλλαγή φαίνεται να ήρθαν στο φως μέσα από έρευνα του ΣΔΟΕ στην Ελλάδα για τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ