Αβέρωφ: Κανονικά οι δημοτικές εκλογές εκτός αν υπάρξει εξέλιξη για Κυπριακό

CEB1 56 Αβέρωφ Νεοφύτου, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις
CEB1 1214 Αβέρωφ Νεοφύτου, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις

Κανονικά θα προχωρήσει η διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών το Δεκέμβριο, εκτός και αν υπάρξει πολιτική συμφωνία για το Κυπριακό το Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο ΠΑΣΥΚΑΦ, στη Λεωφόρο Μακαρίου, σχετικά με τους ψιθύρους που ακούγονται περί αναβολής των δημοτικών εκλογών και αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Νεοφύτου είπε: “Δεν υπάρχει, εκτός αν υπάρξει μια πολιτική συμφωνία για το Κυπριακό το Νοέμβρη, θα πάμε σε εκλογές το Δεκέμβρη; Θα δείξει το πράγμα με την εξέλιξη του Κυπριακού”.

Σε άλλη ερώτηση για το πώς προχωρά η προεκλογική εκστρατεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών, των υποψηφίων που στηρίξαμε, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, να περάσουν τα δικά τους μηνύματα και προγράμματα στη βάση της τοπικής τους κοινωνίας”.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΔΗΣΥ να γίνονται ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές και αν θα συνεχιστεί η προώθηση της πρότασης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε εδώ και ένα χρόνο, σημειώνοντας ότι “δεν υπήρξε συναίνεση και προχωρούμε με τις εκλογές κανονικά”.

Πηγή: ΚΥΠΕ