Και τέταρτος δράστης στο φονικό της Αγίας Νάπας

CEB1 2 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 1351 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Τέταρτος δράστης φαίνεται να συμμετείχε στο τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ενώ στο έγκλημα ενεπλάκη και τρίτο όπλο, με άγνωστο χειριστή.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει τις έρευνές της σε αρκετά σημεία, ωστόσο τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης θα δείξουν πολλά όπως και οι μαρτυρίες που έδωσαν ένα μέλος της ΜΜΑΔ και ένας σωματοφύλακας του Φάνου Καλοψιδιώτη που βρίσκονταν στη σκηνή. Από εξετάσεις της Αστυνομίας, αλλά και κλειστά κυκλώματα που παραλήφθηκαν πέριξ του εστιατορίου όπου συνέβη το μακελειό, διαπιστώθηκε ότι στο όχημα που μετέφερε τους δράστες, υπήρχε και δεύτερο άτομο, πλην του οδηγού. Τα βίντεο εξετάζονται προσεκτικά, όμως δεν διακρίνονται τα πρόσωπα των δραστών αφού φορούν κουκούλα (σημειώνεται ότι στο εστιατόριο που συνέβη το φονικό υπήρχαν κάμερες αλλά δεν λειτουργούσαν). Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να εντοπιστούν σε άλλα βίντεο τα πρόσωπά των δύο πριν αυτοί φορέσουν τις κουκούλες.

Στο μεταξύ, από τις εξετάσεις στη σκηνή πλην το δύο όπλων των δραστών, ενός καλάσνικοφ και ενός πιστολιού, πυροβολισμοί ρίφθηκαν και από τρίτο όπλο. Η εμπλοκή του τρίτου όπλου τεκμηριώνεται από τον θάνατο του ενός από τους δύο δράστες που αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα. Το μέγα ερώτημα που προκύπτει και προσπαθούν να απαντήσουν οι ανακριτές επιστημονικά, είναι ποιος πυροβόλησε τον Αλβανό δράστη. Είτε θα πρόκειται για σωματοφύλακα του Καλοψιδιώτη που βρισκόταν εκτός του εστιατορίου, είτε από τρίτο πρόσωπο που βρισκόταν αλλού. Το σίγουρο είναι πως δεν πυροβόλησε ούτε ο ΜΜΑδίτης Γιώργος Χαραλάμπους που τραυματίστηκε από τα πυρά των δύο Αλβανών, ούτε και ο λοχίας Ηλίας Χατζηευθυμίου, 46 ετών, που έπεσε νεκρός μαζί με τη σύζυγό του Σκεύη. Ο λοχίας που βρισκόταν οικογενειακώς στην περιοχή σε διακοπές, είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Φάνο και συναντήθηκαν στο εστιατόριο. Την ώρα που εισήλθαν οι δύο δράστες στο υποστατικό, ο λοχίας σηκώθηκε από τη θέση του με αποτέλεσμα να δεχθεί τους πυροβολισμούς.

Χθες, ο αστυνομικός της ΜΜΑΔ υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση, ενώ η Αστυνομία πήρε δεύτερη κατάθεση από τον σωματοφύλακα του Καλοψιδιώτη που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο Αλβανός Άλεξ Μπουρέλλι, 41 ετών, που φέρεται να είναι ο δεύτερος δράστης του φονικού.*

Εξάλλου, με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, κάνει λόγο για ανεξήγητη προσπάθεια πολιτικοποίησης του εγκλήματος και παρέμβασης στην αστυνομική διερεύνησή του από το ΑΚΕΛ.

«Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό το ΑΚΕΛ και οι βουλευτές του, να μην επηρεάσουν, άθελά τους, το ανακριτικό έργο ή να στείλουν λανθασμένα μηνύματα σε τυχόν μάρτυρες. Ειδικά όμως για το ερώτημα ως προς τα μέτρα προστασίας, για τα οποία το ΑΚΕΛ δείχνει να αγωνιά ιδιαίτερα, το 2012, επί δικής του διακυβέρνησης, διαπράχθηκε ένα ακόμη πιο αποτρόπαιο έγκλημα. Γιατί τότε δεν αγωνιούσε για τα μέτρα προστασίας» διερωτάται.

* Τέλος, οι οικογένειες του λοχία Χατζηευθυμίου και της συζύγου του Σκεύης που δολοφονήθηκαν στο φονικό της Αγίας Νάπας, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Αρχηγό Αστυνομίας για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας, όσο και για την άψογη συμμετοχή του αστυνομικού σώματος και τις φιλαρμονικής. Ευχαριστούν επίσης όλους όσοι κατέθεσαν στεφάνια ή εισφορές για τα παιδιά των εκλιπόντων, Χαράλαμπου 15 ετών και Αντρέα 12 ετών.

Πηγή: Φιλελεύθερος