Ημιβυθιζόμενους κάδους τοποθέτησε ο Δήμος Αγίας Νάπας

CEB1 11 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Περιβάλλον
CEB1 1108 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Περιβάλλον

Ημιβυθιζόμενους κάδους, σε 36 σημεία της πόλης τοποθέτησε ο Δήμος Αγίας Νάπας. Την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε τελετή παραλαβής των κάδων από το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο, παρουσία του διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Κώστα Χ”Παναγιώτου και της Αναδόχου Εταιρείας Σπύρος Σταυρινίδης & ΕSE GmbH Κοινοπραξία.

Οι ημιβυθιζόμενοι κάδοι αποτελούν μέρος του εξοπλισμού, ο οποίος εγκαθίσταται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος μείωσης των στερεών δημοτικών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων, το οποίο υλοποιείται από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Δήμο Αγίας Νάπας.

CEB11 2 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Περιβάλλον

Με την τοποθέτηση των ημιβυθιζόμενων κάδων ο Δήμος στοχεύει στην προώθηση της χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων και οργανικών αποβλήτων από μεγάλους παραγωγούς όπως είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες, τα εστιατόρια, καφετέριες κλπ.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Τμήμα Περιβάλλοντος για τη βοήθεια αλλά και για την αγαστή συνεργασία ώστε το συγκεκριμένο έργο το οποίο έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος να επιτευχθεί με επιτυχία.

CEB13 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Περιβάλλον

Από πλευράς του ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Κώστας Χ”Παναγιώτου εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που είχαν μεταξύ τους το προσωπικό Δήμου και του Τμήματος Περιβάλλοντος και ευελπιστεί όπως ανέφερε ότι η λειτουργία του έργου με τη νέα τουριστική περίοδο θα δώσει τα απτά αποτελέσματα επιτυχίας στον τομέα της ανακύκλωσης. «Θα είμαστε πρόσθεσε σε στενή συνεργασία και επικοινωνία με τον Δήμο ώστε να διασφαλίσουμε την λειτουργία του έργου».

CEB12 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Περιβάλλον

SotiraNews