Καταδίωξη νεαρών από το Αυγόρου για παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου

CEB1 18 Αστυνομία, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 87 Αστυνομία, Ειδήσεις, Κυνήγι, Νέα Αμμοχώστου

Δύο νεαρούς ηλικίας 21 και 19 χρόνων από το Αυγόρου συνέλαβε η Αστυνομία χθες Σάββατο σχετικά με υπόθεση μεταφοράς συναρμολογημένου κυνηγετικού πυροβόλου όπλου σε κλειστή για το κυνήγι περίοδο και σε απαγορευμένη για το κυνήγι περιοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου μέλη της Υπηρεσίας Θήρας οι οποίοι διενεργούσαν ενεδρευτική περιπολία στην περιοχή του φράγματος Άχνας, η οποία είναι απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου, αντιλήφθηκαν αυτοκίνητο το οποίο δεν έφερε πινακίδες με αριθμούς εγγραφής. Το έθεσαν υπό παρακολούθηση και την κατάλληλη στιγμή επιχείρησαν να το ανακόψουν για έλεγχο.

Ο οδηγός του οχήματος παρέλειψε να σταματήσει και ακολούθησε καταδίωξη. Φτάνοντας στο Αυγόρου, ο συνοδηγός πέταξε από το παράθυρο ένα συναρμολογημένο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και ακολούθως κάνοντας στροφή, το αυτοκίνητο σταμάτησε. Κατέβηκε από αυτό ο συνοδηγός και ο οδηγός εγκατέλειψε το μέρος.

Πρόκειται για 21χρονο από το Αυγόρου. Τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας κατέσχεσαν το όπλο και ακολούθως το παρέδωσαν μαζί με τον 21χρονο στην Αστυνομία για συνέχιση του ανακριτικού έργου.

Στις 6:00 το απόγευμα συνελήφθηκε με δικαστικό ένταλμα και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Πρόκειται για 19χρονο εθνοφρουρό από το Αυγόρου, ξάδελφο του 21χρονου.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοτύμπου διερευνά την υπόθεση.

SotiraNews