Πλαστικά πώματα μετατρέπονται σε τροχοκαθίσματα στο ΚΕΠΑ

CEB15 2 Ειδήσεις, ΚΕΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
CEB15 7 Ειδήσεις, ΚΕΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Μια υπέροχη ομάδα εθελοντών από το Παραλίμνι αλλά και όλη την Κύπρο πρόσφερε την περασμένη Παρασκευή μια απίστευτη ποσότητα σε πλαστικά πώματα για το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος στο Παραλίμνι.

%25CE%25B14 Ειδήσεις, ΚΕΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πωμάτων που έλαβε το ίδρυμα μέχρι σήμερα. Τα πλαστικά πώματα θα μετατραπούν σε τροχοκαθίσματα για ανθρώπους που τα χρειάζονται με τη βοήθεια του Συνδέσμου Στήριξης Ασθενών “Ευ-Ζω”.

Τα τροχοκαθίσματα θα προσφερθούν στη μνήμη δύο αγαπημένων προσώπων των εθελοντών, του μακαριστού Σίμου Παπέττα και της Μηλούς Γιωρκάτζιη Κκάφα.

CEB13 3 Ειδήσεις, ΚΕΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Σύδεσμος “Ευ Ζω”

Ο Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Σύδεσμος “Ευ Ζω”,  παραλαμβάνει πλαστικά πώματα, τα οποία στη συνέχεια πωλώντας τα μπορεί να τα μετατρέψει σε ένα τροχοκθισμα ή άλλα βοηθήματα παρέχοντάς τα δωρεάν σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για την Δέσπω Μαυρομιχάλη Νεοκλέους (τηλέφωνα επικοινωνίας 99-338070 και 24-650736) που είναι η πρόεδρος του Εθελοντικού Φιλανθρωπικού Συνδέσμου «Ευ Ζω».
‘Ενας τόνος πλαστικά πώματα μπορεί να μετουσιωθεί σε ένα τροχοκάθισμα ενός άπορου συνανθρώπου μας που η οικογένειά του δυσκολεύεται να του το αγοράσει.

Με άδεια του Υπουργείου Παιδείας μέλη του συνδέσμου έρχονται σε επαφή με σχολεία, ενημερώνοντας τους μαθητές για την αξία των πλαστικών πωμάτων με σκοπό τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτή την προσπάθεια. Ο σύνδεσμος προωθεί, επίσης, την προσπάθεια του και σε χώρους αναψυχής, καντίνες, κ.λπ., όπου η συλλογή πωμάτων είναι πιο εύκολη και προσοδοφόρα.

Με τα χρήματα που εξασφαλίζονται από την πώληση των πλαστικών πωμάτων ο σύνδεσμος αγοράζει τροχοκαθίσματα αλλά και άλλα βοηθήματα (όπως για παράδειγμα τα λεγόμενα Π) που διευκολύνουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα να διακινούνται.

Το κάθε νοικοκυριό μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια, εάν αποθηκεύει κάπου τα πλαστικά πώματα και στη συνέχεια τα παραδίδει στον σύνδεσμο.

SotiraNews