Υπ. Παιδείας: Ο Δήμος Αγ. Νάπας θέτει τον πολιτισμό ψηλά

Την εκτίμηση ότι παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες ο Δήμος Αγίας Νάπας θέτει τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητες του, μη θέλοντας να μειώσει τον πολιτιστικό χαρακτήρα και το υψηλό επίπεδο αισθητικής των προγραμματισμένων του εκδηλώσεων, εξέφρασε χθες βράδυ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του κατά τη τελετή έναρξης του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας που έγινε στη πλατεία του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «μέσα από τις δράσεις αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, ο Δήμος Αγίας Νάπας βελτιώνει το επίπεδο της πολιτιστικής ζωής στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν στην ειδυλλιακή κωμόπολη».

Πρόσθεσε ότι «παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, ο Δήμος Αγίας Νάπας θέτει τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητές του. Για τον λόγο αυτό δεν θέλησε να μειώσει, ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά, τον πολιτιστικό χαρακτήρα και το υψηλό επίπεδο αισθητικής των προγραμματισμένων του εκδηλώσεων».

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνέχισε ο κ. Καδής «χαιρετίζουμε και επικροτούμε τη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, θα δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα συνεργασίας με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης και η σοπράνο Deborah Myers, κάτι που θα αποτελέσει για αυτά μια μοναδική και πολύτιμη εμπειρία».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη «βεβαιότητα ότι το κοινό θα ανταποκριθεί με την παρουσία του στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στις οποίες συνυπάρχουν με τρόπο αρμονικό τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού. Στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, οι δραστηριότητες παρουσιάζουν πλούσια θεματολογία, με κύριο σημείο αναφοράς την λαϊκή μας παράδοση αλλά και την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία», δηλαδή μουσικά και εικαστικά δρώμενα, παραστάσεις και εκθέσεις.

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024