Πανικός με την επιστροφή του Τζίμη – Όλες οι εξελίξεις

CEB1 16 Δημήτρης Χριστοφή, Νέα Αμμοχώστου
Οι φίλοι της Ομόνοιας τρελάθηκαν μόνο και μόνο στην ιδέα ότι ο Δημήτρης Χριστοφή ίσως να φορέσει ξανά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

CEB1 1936 Δημήτρης Χριστοφή, Νέα Αμμοχώστου

Και όχι άδικα αφού πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ποιοτικό ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τους πράσινους και αγαπήθηκε όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια. Προς το παρόν, όμως, η επιστροφή του συναντά εμπόδια. Εμπόδια ψηλά, δύσκολα, αλλά όχι αξεπέραστα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τα δύο εμπόδια της επιστροφής του Χριστοφή

Το δεδομένο είναι πως ο ποδοσφαιριστής θέλει πολύ να επιστρέψει. Την επιθυμία του αυτή τη διεμήνυσε σε παράγοντες και φίλους της Ομόνοιας, εξού και το προχθεσινό σχόλιο της Θύρας 9 στο facebook.

Από την πλευρά τους οι πράσινοι δεν μπορούν να δώσουν στον Χριστοφή απολαβές που να υπερβαίνουν τα οικονομικά του συλλόγου, αφού είναι γνωστά τα προβλήματα και το τεράστιος χρέος που αποτελεί μεγάλο «αγκάθι». Επίσης, θέμα υπάρχει και με τη Σιόν, η οποία δεν επιθυμεί να αφήσει τσάμπα τον ποδοσφαιριστή και θέλει χρήματα για να δώσει το «OK» για παραχώρηση του.

Οι Ελβετοί χρωστάνε ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ από τη μετεγγραφή του Τζίμη, τα οποία οι πράσινοι δεν είναι διατεθειμένοι να τα χαρίσουν. Και ο λόγος είναι πως το Διοικητικό Συμβούλιο έχει υπολογίσει τα χρήματα αυτά στον φετινό προϋπολογισμό. Αν δηλαδή η Ομόνοια τα… χαρίσει στη Σιόν, για να πάρει τον Χριστοφή, τότε αυτόματα θα βγει εκτός μπάτζετ και όλοι γνωρίζουν πόσο περιορισμένο είναι αυτό, ειδικά φέτος.

Τα δύο αυτά εμπόδια, λοιπόν, έχουν υποχρεώσει τους διοικούντες το «τριφύλλι» να αποταθούν σε οικονομική βοήθεια από εξωδιοικητικούς παράγοντες και φίλους της ομάδας με στόχο να συνδράμουν και να υλοποιηθεί η μεγάλη μετεγγραφή. Συγκεκριμένα ψάχνουν για ένα ποσό το οποίο θα καλύπτει μέρος του συμβολαίου που θα προσφέρει η Ομόνοια στον ποδοσφαιριστή.

Καταληκτικά, ο… επαναπατρισμός του Χριστοφή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Η επιθυμία των δύο πλευρών και του κόσμου της ομάδας είναι μεν ισχυρά ατού, αλλά δεν αρκούν για να ντυθεί ο Τζίμης στα πράσινα.

Στην Ομόνοια γνωρίζουν πολύ καλά πως μια τέτοια προσθήκη θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο, η αλήθεια όμως είναι πως υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει το όνειρο τους πραγματικότητα.

«Μήτσιο εν είμαι καλά, γύρνα πίσω κι ας πεθάνω!»

CEB11 1 Δημήτρης Χριστοφή, Νέα Αμμοχώστου

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με την πιθανή επιστροφή του Δημήτρη Χριστοφή στην Ομόνοια.

Χαμός, με όλη τη σημασία της λέξης. Παντού, στις καφετέριες, στο διαδίκτυο, όπου σταθείς και βρεθείς αυτό είναι το θέμα συζήτησης. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» έχουν τρελαθεί μόνο και μόνο στην ιδέα να φορέσει ξανά ο Τζίμης την πράσινη φανέλα.

Ο ίδιος ευνοεί την επιστροφή του στην Κύπρο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση για να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι και να ολοκληρωθεί η πιο μεγάλη μετεγγραφή του καλοκαιριού. Η αγάπη του κόσμου της Ομόνοιας για τον Χριστοφή είναι απεριόριστη και φτάνει στο όριο της παράνοιας.

Τα σχόλια δε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέφτουν «βροχή», ενώ ήδη έχει δημιουργηθεί σχετικό group στο facebook με την ονομασία: «Θέλουμε τον Δημήτρη Χριστοφή πίσω στην Ομόνοια», το οποίο συγκέντρωσε από τις 13 Αυγούστου μέχρι σήμερα 2778 likes και ανεβαίνουν με το λεπτό!

Μάλιστα, οι εμπνευστές του group ανάρτησαν το πιο κάτω σχόλιο σήμερα το μεσημέρι: «Γνωρίζουμε ότι ο Δημήτρης έχει πληροφορηθεί για την δημιουργία της σελίδας μας. Γράψτε από κάτω το δικό σας μήνυμα στον Τζίμη να του δείξουμε πόσο πολύ τον θέλουμε!».

Τα δε σχόλια του κόσμου απλά απολαυστικά.

«Μιτσιοοοοοοο εν είμαι καλά λαλώ σου»

«Έλα στην οικογένεια σου»

«2500 like που 20 ευρώ, έχουμε τις πρώτες 50.000 ευρώ;»

«Δημήτρη έλα σπίτι. Παρέτα τα ούλλα και έλα πίσω»

«Έλα πίσω παιχταρά μου να νιώσεις κάτι απίθανο Την απεριόριστη αγάπη του πρασίνου λαού»

«Το σύνθημα μείνε για πάντα Χριστοφή ακόμα ακούγεται στα αυτιά μου: “Ξέρεις ότι τέτοια αγάπη δεν θα βρεις πουθενά και ότι είναι πιο σημαντική από τα χρήματα. Σε περιμένουμε παιχταρά! DC77»

«Γύρνα πίσω και ας πεθάνω»

«Έλα Τζίμη μου στην οικογένεια σου, να σούσουμε την Κύπρο»

«Τζίμη σκέφτου όταν μεγαλώσεις θα σε βλέπει ο κόσμος και θα έχει τον απέραντο σεβασμό από όλο το νησί. Είσαι σαν τον γιό μας».

«Έλα Δημητράκη στην Ομόνοια πέρκιμον δει καμιά άσπρη μέρα»

«Μήτσο παρέτατα ούλα τζε έλα έσσο σου αφού θελεις τζε θελουμε»

«Φέρτε τον Τζίμη πίσω τζαι βάλω φαϊνάς τον σκύλο μου τον Σπούνγκιν»

«Ας πουν του κόσμου πόσα χρειάζονται και σε 24 ώρες θα τα έχουμε όλα έτοιμα»

«Όλοι εισιτήριο διαρκείας τώρα… Όταν θέλουμε πολύ, μπορούμε τα πάντα…»

«Μονό με την ανακοίνωση ότι το συμβούλιο μίλα με τον Χριστοφή για να το φέρει πίσω ο κόσμος θα φροντίσει για τα λεφτά το συμβούλιο να είναι σίγουρο. Θα κόψει το λιγότερο 2000 εισιτήρια διάρκειας»

«Να δώκουμε 20 ευρώ ο καθένα να έρτει ρε κοπέλια»

«Πόση είναι η διαφορά ρε; Ας κάμουν ένα φιλικό – παρουσίαση του, 10 ευρώ να γεμώσει το ΓΣΠ να καλύψουν τρεις φορές τη διαφορά»

«Να ανοίξουμε ένα λογριασμό σε μία τράπεζα και όσοι μπορούν να προσφέρουν όσα μπορούν. Μέσα σε μία εβδομάδα».

«Ναι, μιλάμε με τον Χριστοφή…»

Με δηλώσεις του στο «Άστρα» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επαναπατρισμό του Δημήτρη Χριστοφή.

Ο ίδιος δήλωσε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση με στόχο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση». Και τόνισε ότι η διοίκηση αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία του κόσμου και την έντονη επιθυμία για να ντυθεί στα πράσινα ο ποδοσφαιριστής.

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση με στόχο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Συνεπώς το σωματείο μας, για την ώρα, δεν μπορεί να κάνει κάποια περαιτέρω αναφορά και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε», το αρχικό του σχόλιο.

Και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία του κόσμου και την έντονη επιθυμία του που εκφράζεται κάθε λεπτό για να δει ξανά το Δημήτρη Χριστοφή με τη φανέλα της Ομόνοιας, όμως θα πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχτούν και θα πούμε περισσότερα την κατάλληλη στιγμή».

Καταλήγοντας, ο Δημητρίου, είπε: «Για την ώρα, όπως είπα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση που ο στόχος είναι αν βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Πηγή: Goal