Δημοτικές: Στον αέρα η τριμερής ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ

CEB1 71 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις
CEB1 1228 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις

Η επίτευξη συνεργασίας μεταξύ του ΑΚΕΛ και των δυνάμεων του Κέντρου, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, στον Δήμο της Λεμεσού, επί του παρόντος μένει ορφανή. Φαίνεται πως σε πλείστες άλλες περιπτώσεις επίτευξης τριμερούς συνεργασίας τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί στελέχη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ προχωρούν σε δικές τους υποψηφιότητες απέναντι σε υποψηφίους του ΑΚΕΛ.

Την ίδια ώρα στους δήμους της μείζονος Λευκωσίας δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για στήριξη υποψηφίων του ΑΚΕΛ.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να προκαλεί δυσφορία στην Εζεκία Παπαϊωάννου, με την όλη συμπεριφορά του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Στο ΑΚΕΛ θεωρούν πως οι δύο δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου θέλουν μόνο να εισπράξουν τη στήριξη του κόμματος της Αριστεράς και να πάρουν τις ψήφους των ΑΚΕΛιστών.

Στον Δήμο Στροβόλου το ΑΚΕΛ εξετάζει την υποψηφιότητα στελέχους του, η επιλογή του οποίου θα εκτιμάται ότι θα επουλώσει και ενδοκομματικές πληγές. Το ΔΗΚΟ εμφανίζεται αρνητικό στη στήριξη ΑΚΕΛικού υποψηφίου στον Στρόβολο. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, φαίνεται να επιμένει στην υποψηφιότητα Χρ. Τσίγκη. Το ΑΚΕΛ, από την άλλη, δεν έχει πρόθεση να στηρίξει έναν ακόμα ΔΗΚΟϊκό στους δήμους της Λευκωσίας και υποδεικνύει πως έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του για τον Δήμο Αγλαντζιάς. Επίσης το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να στηρίξει υποψήφιους του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ στους Δήμους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου.

Μεταξύ των τριών υπάρχει διάσταση και σε άλλους δήμους: στη Λακατάμια το ΑΚΕΛ έχει διαμηνύσει ότι θα διεκδικήσει τον δήμο με τη Φωτούλα Χατζήπαπα Κούτσιου, η οποία στις προηγούμενες δημοτικές είχε χάσει με μόνο 20 ψήφους, υπενθυμίζοντας πως το κόμμα έχει ποσοστό που φτάνει το 30%, ενώ η ΕΔΕΚ μόλις το 6%. Επίσης, δημιουργούνται προβλήματα στα Λατσιά, όπου δεν φαίνεται οι κεντρώοι να προχωρούν σε στήριξη της υποψηφιότητας Κυριάκου Παρπούνα. Επί του παρόντος, τον μόνο υποψήφιο του ΑΚΕΛ, τον οποίο ΔΗΚΟ -ΕΔΕΚ θα στηρίξουν, είναι τον Νεόφυτο Παπαλαζάρου στο Γέρι.

Αλλά και στους δήμους της ευρύτερης Λεμεσού φαίνεται να προκύπτουν προβλήματα, κυρίως λόγω δημιουργίας αντάρτικων από μέρους στελεχών του ΔΗΚΟ. Στο ΑΚΕΛ, με τα όσα καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, θεωρούν πως δεν υπήρξε ειλικρίνεια από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Πηγή: Φιλελεύθερος