Πρωταράς: Στήθηκε Λούνα Παρκ σε γη Ταχυδρομείου

CEB1 11 Ειδήσεις, Πρωταράς
CEB1 1393 Ειδήσεις, Πρωταράς

Με τον Δήμο Παραλιμνίου τα βάζει το Τμήμα Ταχυδρομείων για “αυθαίρετη ενέργεια/επέμβαση σε περιουσία που δεν του ανήκει” και τον καλεί πάραυτα να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης χωρίς να ανταποκρίνεται. Αυτό επιβεβαιώνει το περιεχόμενο επιστολής του Τμήματος Ταχυδρομείων προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στην οποία σημειώνεται ότι ενήμερο για την υπόθεση είναι και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως επιβεβαιώνεται στην επιστολή, που αποστάληκε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και από επικοινωνία της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” με διευθυντικό στέλεχος, η Υπηρεσία Ταχυδρομείων καταγγέλλει τον Δήμο Παραλιμνίου: Ο Δήμος Παραλιμνίου παραχώρησε τεμάχιο γης 400 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του Πρωταρά σε ιδιώτη, εν αγνοία της Υπηρεσίας που της ανήκει. Ο ιδιώτης με τη σειρά του έστησε Λούνα Παρκ, προχωρώντας σε μόνιμες κατασκευές και υποδομή μεγάλου κόστους, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πολεοδομικές άδειες, εκδοθείσες από το Τμήμα Πολεοδομίας.

Η Υπηρεσία Ταχυδρομείων καταγγέλλει τον Δήμο Παραλιμνίου στη Διεύθυνση του Υπουργείου Συγκοινωνιών όπου υπάγεται για επαναφορά του χώρου στην πρότερά του κατάσταση. Συγκεκριμένα, βάσει της επιστολής- καταγγελίας, στις 27 Μαΐου 2015, ο Δήμος Παραλιμνίου ζήτησε με επιστολή προς την Υπηρεσία Ταχυδρομείου το τεμάχιό της, ώστε να το χρησιμοποιήσει για τη φιλοξενία πλανοδιοπωλών. Στις 16 Ιουνίου η Υπηρεσία Ταχυδρομείων ενέκρινε το αίτημα, νοουμένου ότι θα τηρούνταν, σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος της Υπηρεσίας Ταχυδρομείων, τα όσα έλεγε στην επιστολή του ο δήμος (Δεν θα γινόταν καμιά επέμβαση στο τεμάχιο, απλώς θα έβαζαν τα αμαξάκια τους οι πλανοδιοπώλες, ανέφερε το διευθυντικό στέλεχος της Υπηρεσίας Ταχυδρομείων).

Δηλαδή, όπως στο χωμάτινο τεμάχιο της Υπηρεσίας, εμβαδού 400 τ.μ., που βρίσκεται στο κέντρο του Πρωταρά, του επιτραπεί να παραχωρήσει δικαίωμα στους λουκουματζήδες και τους πλανοδιοπώλες ξηρών καρπών να στήνουν τα αμαξάκια τους και να πουλούν την πραμάτεια τους. Η άδεια παραχωρήθηκε αφού περιείχε το στοιχείο της προσωρινότητας για όσους θα φιλοξενούνταν προσωρινά στο τεμάχιο της Υπηρεσίας Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με την επιστολή που στάληκε στον διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, περί τα μέσα περασμένου Μαρτίου, λήφθηκε πληροφορία στην Υπηρεσία Ταχυδρομείων για το Λούνα Παρκ στο τεμάχιό της στο κέντρο του Πρωταρά, και για το οποίο δεν ενημερώθηκε από τον Δήμο Παραλιμνίου, αλλά ούτε και έγκριση έδωσε. Λειτουργοί της Υπηρεσίας, αφού επιβεβαίωσαν τα όσα αναφέρονταν στην καταγγελία, επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη και του ανέφεραν ότι τα όσα έγιναν στο τεμάχιο, αντίκεινται με τους όρους της προσωρινής άδειας που του έδωσαν για έναν χρόνο, ώστε να χρησιμοποιήσει το μέρος για τη φιλοξενία πλανοδιοπωλών.

Ο χώρος προορίζετο για Ταχυδρομείο
Το τεμάχιο, ανέφερε επιπρόσθετα, διευθυντικό στέλεχος της Υπηρεσίας Ταχυδρομείων, προορίζεται για μελλοντική ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας και όσον αφορά στην επέμβαση που έγινε, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Δήμο Παραλιμνίου και κυρίως ουδέποτε έδωσε την έγκριση για τέτοιου είδους χρήση της γης της. Υπό τη διαπίστωση ότι πρόκειται για αυθαίρετη επέμβαση που δεν εξασφαλίστηκαν ούτε και οι απαιτούμενες πολεοδομικές άδειες γ’ αυτή τη χρήση, τον περασμένο Μάρτιο, μετά την επικοινωνία με τον κ. Πυρίλλη η Υπηρεσία Ταχυδρομείων ενημέρωσε σχετικά με την υπόθεση γραπτώς το γραφείο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, ώστε να αναληφθούν οι απαιτούμενες δράσεις για να ανακτηθεί το τεμάχιο στο κέντρο του Πρωταρά από την Υπηρεσία.

Καταλήγοντας, το διευθυντικό στέλεχος της Υπηρεσίας Ταχυδρομείων επανέλαβε κατηγορηματικά ότι η Υπηρεσία το μόνο που έδωσε ήταν η συγκατάθεσή της για χρονικό διάστημα ενός έτους (μέχρι τα μέσα του 2016), ώστε στο τεμάχιό της να στήνουν τα αμαξάκια τους λουκουματζήδες και πλανοδιοπώλες ξηρών καρπών. Για τα υπόλοιπα που έγιναν με πρωτοβουλία του Δήμου Παραλιμνίου, ούτε συγκατάθεση έδωσε, ούτε και ενημερώθηκε ποτέ από τον δήμο. Στην επιστολή τώρα που στάληκε στον διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, σημειώνεται ότι ο κ. Πυρίλλης, τον περασμένο Μάρτιο, είχε πει ότι θα «έθετε το θέμα στην επόμενη συνεδρία του Δημοτικού του Συμβουλίου». Ωστόσο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ταχυδρομείων, έκτοτε, καμιά ενέργεια συμμόρφωσης και αποκατάστασης του χώρου δεν έγινε.

Το ήξερε ο ιδιοκτήτης
Ο ιδιοκτήτης του Λούνα Παρκ σχυρίστηκε ότι είναι τελικά το θύμα «διαμάχης» συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Είπε ακόμη πως γνώριζε ότι το τεμάχιο που έβαλε τα παιχνίδια του, ανήκει στην Υπηρεσία Ταχυδρομείων. Και είπε ακόμη πως σκοπεύει να εκκενώσει το μέρος στο τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν, δηλαδή το φθινόπωρο, παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να υποστεί και οικονομική ζημιά.

Πηγή: Φιλελεύθερος / Πάμπος Βάσιλας