“Βούλιαξαν” οι παραλίες του Πρωταρά (ΒΙΝΤΕΟ)

DSC 2539 SIGMA TV, Ειδήσεις, Παραλίες, Πρωταράς
DSC 2539 SIGMA TV, Ειδήσεις, Παραλίες, Πρωταράς

Δεκαπενταύγουστος και ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.

Στο δίλημμα κλιματιστικό ή παραλία, οι Κύπριοι ψηφίζουν ξαπλώστρα, αμμουδιά και… το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

Πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις διακοπές του Αυγούστου και βρίσκουν ανάσα δροσιάς στα καταγάλανα νερά της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών αλλά και η αυξημένη κίνηση προς τις παραλίες φαίνεται πως δεν απέτρεψαν τους εκδρομείς να περάσουν τη μέρα τους στην αιώνια αγαπημένη του καλοκαιριού.

Ο αγώνας δίνεται από νωρίς το πρωί, καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που συνωστίζονται για μια… θέση στον ήλιο.

Παρά την αυξημένη κίνηση, τα παράπονα είναι λιγοστά, καθώς οι Δήμοι φαίνεται να έχουν προετοιμαστεί καλά ώστε να αντιμετωπίσουν την κοσμοσυρροή του δεκαπενταυγούστου.

Οι παραλίες του Πρωταρά που φημίζονται για τα καταγάλανα νερά και την ξανθή αμμουδιά τους, αποτελεούν τις μέρες αυτές πόλο έλξης για χιλιάδες συμπατριώτες μας από κάθε άκρη του νησιού.

Εκτός από την χαλάρωση στις ξαπλώστρες, το κολύμπι ή και την ηλιοθεραπεία πολλοί προτιμούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και στα θαλάσσια σπορ.

Η επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών φαίνεται να έχει λειτουργήσει θετικά ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, καθώς οι… “φρουροί των παραλιών” βρίσκονται σε επιφυλακή.

Sigma TV / SotiraNews