Θα κληθεί μάρτυρας ο Δ. Χριστόφιας αν γίνει η δίκη για εξύβρισή του

Αίτηση γι’ αναστολή της ποινικής δίωξης 35χρονου που κατηγορείται για κοινή οχληρία κατά τη διάρκεια της οποίας εξύβρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, αναμένεται να καταχωρήσουν οι συνήγοροι του…

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου υποστηρίζουν πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε την Τετάρτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.

Ο 35χρονος κατηγορήθηκε στο Δικαστήριο με βάση το άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρεται στο αδίκημα της κοινής οχληρίας. Στις λεπτομέρειες του αδικήματος το κατηγορητήριο αναφέρει ότι «στις 3 Αυγούστου 2011 στη Λευκωσία και στο δρόμο παρά το βιβλιοπωλείο «Αγρότης» ο κατηγορούμενος διενήργησε πράξη που δεν ήταν εξουσιοδοτημένος από το Νόμο να πράξει, δηλαδή ενώ οδηγούσε όχημα έβγαλε το κεφάλι του από το παράθυρο και απευθυνόμενος προς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, φώναξε: «Βλάκα Πρόεδρε παραιτήσου», και συνεπεία αυτού προκάλεσε ενόχληση στο κοινό κατά την άσκηση των κοινών δικαιωμάτων του.

Να σημειωθεί ότι τα οχήματα τόσο του Προέδρου όσο και του κατηγορούμενου βρίσκονταν εν κινήσει. Σημειώνεται επίσης ότι στο κατηγορητήριο δεν υπάρχει κατηγορία για εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε την κατηγορία και η Δικαστής Μαρία Παπαϊωάννου ανέβαλε την υπόθεση για ακρόαση στις 5 Ιουνίου 2012.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου Άννα Πηλείδου, Ξενής Ξενοφώντος και Γιώργος Τριλλίδης πληροφόρησαν το Δικαστήριο ότι κατά την άποψη τους δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα στο οποίο να περιέπεσε ο πελάτης τους και ότι θα προχωρήσουν να καταθέσουν αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης.

Μάρτυρες που θα στηρίξουν την υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής είναι δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο αστυνομικός που πήρε την κατάθεση από τον κατηγορούμενο.

Όμως η κ. Πηλείδου δήλωσε πως αν προχωρήσει η υπόθεση σε ακρόαση δυνατόν η Υπεράσπιση να κλητεύσει μάρτυρες τόσο από την φρουρά του Προέδρου όσο και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωπικά, αφού βρισκόταν στη σκηνή του αδικήματος.

Δεν ζήτησε συγνώμη

Όταν ο 35χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες της Υπεράσπισης, κλήθηκε μετά το αδίκημα σε Αστυνομικό Σταθμό, κάποιος αστυνομικός του είπε να ζητήσει μέσω του τηλεφώνου συγγνώμη από τον υπεύθυνο της Προεδρικής Φρουράς και να λήξει το όλο θέμα, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε λέγοντας πως κάθε βράδυ βρισκόταν έξω από το Προεδρικό μαζί με τους αγανακτισμένους και ζητούσε την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως είναι γνωστό τις μέρες εκείνες κάθε βράδυ οργανώνονταν οι «συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων» έξω από το Προεδρικό που ζητούσαν την παραίτηση του Προέδρου στον οποίο επέρριπταν ευθύνη για τη φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Και άλλη εξύβριση

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εκκρεμεί η ακρόαση και δεύτερης υπόθεσης για εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας από 69χρονο αυτή τη φορά, ο οποίος κατηγορείται ότι στις 8 Αυγούστου 2010 σε καφενείο του χωριού του είπε: «Εν άνθρωπος ο Πρόεδρος να διαπραγματεύεται τα χωράφια μου, την περιουσία μου και να θέλει να τα πωλήσει για να βρεί λύση ο….(βρισιά)».

Ο κατηγορούμενος, που τον υπερασπίζεται ο δικηγόρος Χάρης Τσίγκης, δεν παραδέχθηκε ενοχή και η υπόθεση του ορίστηκε για ακρόαση στις 23 Μαΐου 2012.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Απόψε πάμε στην «Ημέρα της Αγίας Νάπας»

Ο Δήμος Αγίας Νάπας μας προσκαλεί να χορέψουμε μαζί στην «Ημέρα της πόλης της Αγίας…

12 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Πιάστηκαν «στα πράσα» με ναρκωτικά

Όπως ανέφερε ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «στα πλαίσια των οργανωμένων…

12 Μαΐου, 2024

Σοκαριστικά στοιχεία για τις ώρες που περνάμε καθημερινά στις οθόνες

Τρομακτικές είναι οι εκτιμήσεις για πόσο χρόνο περνάμε στην οθόνη και το διαδίκτυο. Σύμφωνα με…

12 Μαΐου, 2024

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca – Τι λένε οι ειδικοί

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca, με τους ειδικούς να καλούνται…

12 Μαΐου, 2024

Το Nava ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Τις πόρτες του ανοίγει ξανά για την καλοκαιρινή περίοδο το Nava seaside. Το δημοφιλές παγκύπρια…

12 Μαΐου, 2024

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Τροχαίο ατύχημα – Σύγκρουση μεταξύ αυτοκινήτων

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον Πρωταρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει…

12 Μαΐου, 2024