Αυλαία για το τετραπλό φονικό: Αθώοι ή ένοχοι;

CEB1 41 Αστυνομία, Δικαστήριο, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 58 Αστυνομία, Δικαστήριο, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Ρίχνει σήμερα αυλαία ακόμη μια πολύκροτη δίκη που αφορά ίσως το 2ο μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Κύπρο. Στις 23 Ιουνίου του 2016, στο εστιατόριο “Stone Garden”, έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψηδιώτης, ο αστυφύλακας Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγος του Σκεύη, καθώς και ένας εκ των δραστών, ο Αλβανός Jani Vogli.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 6 συνολικά υπόπτων. Ένας ένας οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, ομολόγησαν την εμπλοκή τους στη διάπραξη του εγκλήματος. Πρώτος ομολόγησε ο Χαράλαμπος Ανδρέου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή διά βίου φυλάκισης. Στη συνέχεια ομολόγησε ένας εκ των ηθικών αυτουργών. Ο 39χρονος Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Bennys, γνωστός στην αστυνομία για την εμπλοκή του στη διάπραξη και άλλων εγκλημάτων. Το κακουργιοδικείο Λάρνακας, επέβαλε επίσης διά βίου ποινή φυλάκισης στον “Benny”.

Αύριο, στις 9 το πρωί, το κακουργιοδικείο αναμένεται ν’ ανακοινώσει την απόφαση του για τους κατηγορούμενους Παναγιώτη Πένταυκα, ιδιοκτήτη του υποστατικού TOGA-TOGA στην Αγία Νάπα, καθώς και στον Σέρβο σωματοφύλακα του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, ο ισοβίτης Χαράλαμπος Ανδρέου, αναφέρθηκε στην εμπλοκή των κατηγορουμένων στη διάπραξη της στυγερής δολοφονίας.

Ο ισοβίτης αποδίδει στον κατηγορούμενο Παναγιώτη Πένταυκα ρόλο μεσολαβητή, καθώς ισχυρίστηκε ότι ήταν το πρόσωπο το οποίο υπέδειξε τη διαδρομή διαφυγής των δραστών από το σημείο της εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου.

Όσον αφορά τον Σέρβο σωματοφύλακα, ο ισοβίτης ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της διάπραξης του εγκλήματος, ένας φρουρός του Φάνου Καλοψηδιώτη θα τους ειδοποιούσε και τη στιγμή των πυροβολισμών ο ίδιος θα βρισκόταν στην τουαλέτα. Ο μάρτυρας, μάλιστα, ανέφερε ότι ο “Bennys” θα λάμβανε μήνυμα στο κινητό του με την υπόδειξη “OK1», κωδικός ο οποίος θα καταδείκνυε εάν ο στόχος θα πήγαινε το συγκεκριμένο βράδυ στο εστιατόριο “Stone Garden”.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι, θα τους επιβληθεί άμεσα ποινή φυλάκισης, καθώς ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, καθώς και το αδίκημα του φόνου εκ προ μελέτης. Αδικήματα τα οποία επισύρουν διά βίου ποινή φυλάκισης.

Η απόφαση είναι προγραμματισμένη να ανακοινωθεί σήμερα στις 9 το πρωί, ενώ αναμένεται ότι η αίθουσα του δικαστηρίου θα είναι ασφυκτικά γεμάτη. Παράλληλα, θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις.

Πηγή: SigmaLive