Ψευδοαστυνομικοί κατεβάζουν κυπριακή σημαία από το κατάστημα τουρκόφωνων κυπρίων

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται η επεισοδιακή στιγμή όπου αστυνομικοί του ψευδοκράτους κατεβάζουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας από το κατάστημα των τουρκόφωνων. Το ζεύγος Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του λεγόμενου δικαστηρίου.

Πριν ένα χρόνο, στις 21 Ιουνίου 2013, το ζεύγος Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin συνελήφθη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, όταν ύψωσε τρεις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας μπροστά από το κατάστημά του, διακηρύσσοντας την εκ μέρους τους μη αναγνώριση της ούτω καλουμένης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και την αναγνώριση μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας και της νόμιμης εθνικής σημαίας της.

Μια μέρα νωρίτερα, η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε τελετουργικά υψωθεί στην Μερσίνα της Τουρκίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες, παρουσία του ίδιου του Τούρκου Πρωθυπουργού Recep Tayip Erdogan, ενώ η ΤΔΒΚ δεν συμμετέσχε στην αθλητική διοργάνωση. Οι Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin -που αυτοπροσδιορίζονται ως Τουρκόφωνοι Κύπριοι και όχι ως Τουρκοκύπριοι- διαμαρτύρονταν για το ότι η νόμιμη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να κυματίσει στην Τουρκία, αλλά όχι στην Κύπρο.

Εξέφραζαν επίσης την αντίθεσή τους στην τουρκική κατοχή της Κύπρου και στο ρόλο της Τουρκίας στο καταστροφικό εμπάργκο και την απομόνωση του κατεχόμενου μέρους του νησιού. Παρά το γεγονός ότι στη λεγόμενη ΤΔΒΚ δεν υπάρχει νόμος σχετικά με τις σημαίες, οι τρεις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας κατασχέθηκαν από την «αστυνομία» και οι Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin συνελήφθησαν και εναντίον τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης της ειρήνης και της μη αναγνώρισης της ΤΔΒΚ και της σημαίας της τελευταίας.

Τέσσερις δικάσιμες έχουν ήδη οριστεί και κάθε φορά η εκδίκαση της υπόθεσης ανεβάλλετο. Την τελευταία φορά, στις 9 Απριλίου, οι Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin κλήθηκαν να εκφράσουν μεταμέλεια, ώστε να τους επιβληθεί ένα ελαφρύ πρόστιμο και να κλείσει η υπόθεση.

Οι Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα η επόμενη δικάσιμη να οριστεί για την προσεχή Τρίτη, 6 Μαϊου, στις 8.30 πμ, στην Αμμόχωστο, με το κατηγορούμενο ζευγάρι να έχει προειδοποιηθεί ότι θα του επιβληθεί πολύ βαρύτερο πρόστιμο ή ακόμη και ποινή φυλάκισης.

Οι Koray και Cinel ευθαρσώς επαναβεβαίωσαν τη θέση τους, δηλώνοντας ότι θα αρνηθούν να καταβάλουν το οποιοδήποτε πρόστιμο, θα δεχτούν οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης και ακολούθως θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Τουρκίας ως παράνομης δύναμης κατοχής.

Πηγή: ΑΝΤ1

Ροη Ειδησεων

Νέα επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο – Εσπευσμένη απογείωση μαχητικών στην Πολωνία

Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή στο…

2 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ανδρέας Γεωργίου παντρεύτηκε τη Σιμώνη Χριστοδούλου στην Αγία Νάπα

Ο Ανδρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου παντρεύτηκαν στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Επιφανείου στην…

2 Σεπτεμβρίου, 2024

Λιοπέτρι: Έρχεται η κωμωδία Σούππα Λούμα εις μνήμη του μικρού Κυριάκου Σπάου

Η κωμωδία της Θ.Ο. Παρωδία «Σούππα Λούμα» ταξιδεύει στο Λιοπέτρι και 5/9/2024 στο Αμφιθέατρο Λιοπετριού.…

2 Σεπτεμβρίου, 2024

Στα Χανιά ο Πρόεδρος – Ομιλητής στο πολιτικό μνημόσυνο Μίκη Θεοδωράκη

Κύριος ομιλητής στο πολιτικό μνημόσυνο του μεγάλου Έλληνα μουσικού και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη θα είναι…

2 Σεπτεμβρίου, 2024

Αύριο η πανδημοτική συγκέντρωση του δημοτικού διαμερίσματος Παραλιμνίου

Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας στοχεύοντας στην άμεση και καλύτερη ενημέρωση του δημότη διοργανώνει Πανδημοτική…

2 Σεπτεμβρίου, 2024

Γίνε εθελοντής στο 45ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού

Δήλωσε συμμετοχή ως Εθελοντής και ζήσε από κοντά το 45ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού του Δήμου…

2 Σεπτεμβρίου, 2024