Για αυθαιρεσίες κατηγορεί το Δήμαρχο Αγίας Νάπας η ΠΟΒΕΚ

a Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 857 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ένα ζήτημα το οποίο είχε συζητηθεί τις προηγούμενες μέρες, αφορά στη λειτουργία των πόστων των θαλασσίων αθλημάτων στην Αγία Νάπα και τις ενέργειες τους Δημάρχου, Γιάννη Καρούσου.

ΠΟΒΕΚ και Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων-Ψυχαγωγίας κάνουν λόγο για «εκρηκτικό κλίμα που σίγουρα μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στο τουριστικό προϊόν και την οικονομία» και καλούν τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας «έστω και την υστάτη να επαναφέρει την ομαλότητα και τις νόμιμες διαδικασίες».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας Δημήτρης Χ’’Δημητρίου, ενημερώθηκαν σε σύσκεψη την Τετάρτη 27 Απριλίου από τους επαγγελματίες Θαλασσίων Αθλημάτων στο Δήμο Αγίας Νάπας για τις ενέργειες και τα μέτρα που λαμβάνονται από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας και αφορούν την λειτουργία των πόστων των Θαλασσίων Αθλημάτων της Αγίας Νάπας.

Όπως αναφέρεται, η όλη κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Νάπα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου δημιουργεί ένα «πολύ εκρηκτικό κλίμα που σίγουρα μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στο τουριστικό προϊόν και την οικονομία».

Προστίθεται ότι η ΠΟΒΕΚ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «θα αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα τις αυθαιρεσίες και ετσιθελικές ενέργειες από την πλευρά του Δημάρχου Αγίας Νάπας και θα προστατεύσουν τους επαγγελματίες μέλη τους λαμβάνοντας και υλοποιώντας μετά τις γιορτές του Πάσχα όλα τα νόμιμα συνδικαλιστικά και δικαστικά μέτρα».

ΠΟΒΕΚ και Σύνδεσμος καλούν τέλος τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας έστω και την υστάτη να επαναφέρει την ομαλότητα και τις νόμιμες διαδικασίες και δηλώνουν έτοιμοι για συνάντηση και επίλυση των προβλημάτων.

Απάντηση Δημάρχου Αγίας Νάπας

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη λύπη του για το ότι η ΠΟΒΕΚ έχει προβεί σε μια τέτοια τοποθέτηση. Τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας ακολουθεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες και δεν υπάρχει καμιά παρανομία στους χειρισμούς του.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχουν γίνει τρεις προσφυγές για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ενάντια στις ενέργειες και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το εν λόγω ζήτημα. Στη μια εξ αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πλήρως δικαιωθεί και έχει προχωρήσει κανονικά στη υπογραφή συμβολαίου με το δικαιούχο που κέρδισε την προσφορά.

Στις δυο άλλες προσφυγές, η απόφαση ήταν ενάντια στο Δήμο, ο οποίος εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για το πως θα προχωρήσει σε σχέση με τις δυο αυτές περιπτώσεις, πάντα όμως σεβόμενος τις αποφάσεις της Επιτροπής, η οποία εξέτασε τις προσφυγές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, συμπλήρωσε ο κ. Καρούσος, το δημιουργούν αυτοί που νομίμως έχουν χάσει τις προσφορές, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μην μπορούν να εξασκήσουν ομαλά τη δουλειά τους. Κάλεσε δε, αστυνομία και λιμενικό να παρέμβουν για την ομαλή ρύθμιση της κατάστασης, προς αποφυγή χειρότερων συνεπειών.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, τόνισε ότι “Η προκήρυξη προσφορών έγινε με νομότυπες διαδικασίες. Υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, πάνω στην οποία βασίστηκε ο Δήμος για να προχωρήσει. Όσοι έχουν κερδίσει τις προσφορές αυτές μπορούν ελεύθερα να εξασκήσουν την εργασία τους. Όσοι δεν έχουν εξασφαλίσει τις προσφορές θα πρέπει να φύγουν άμεσα και να αφήσουν τους νόμιμους δικαιούχους να εργαστούν. Δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές παράνομες από οποιοδήποτε κι αν είναι αυτός”.

Πηγή: SigmaLive