Ποιοι εκλέγονται βουλευτές

a 6240 Ειδήσεις
a 6240 Ειδήσεις

Η κατανομή των εδρών στην ελληνική Βουλή

Χωρίς πολλές εκπλήξεις η κατανομή των εδρών στο δεύτερο γύρο των ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Δείτε παρακάτω το σχετικό ονομαστικό πίνακα με την κατανομή των εδρών…

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς.

Βουλευτές Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι Πύρρος Δήμας και Φώφη Γεννηματά, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Σπύρος Λυκούδης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σε ότι αφορά τις βουλευτικές έδρες, αίσθηση προκαλεί η μη επανεκλογή του Απόστολου Κακλαμάνη στη Β Αθήνας, ενώ εκτός Βουλής μένουν Γ. Μανώλης, Π. Κοντογιαννίδης, Ε. Πανταλάκη.

Στην Α Αθήνας, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 8 βουλευτές και συγκεκριμένα τους: Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη, Φωτεινή Πιπιλή, Βασίλη Κικίλια, Νότη Μηταράκη, Προκόπη Παυλόπουλο και Ανδρέα Ψυχάρη.

Με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται: Αλέξης Τσίπρας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Βούτσης, Μαρία Μπόλαρη, με το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Κώστας Σκανδαλίδης, με τη Χρυσή Αυγή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με τη ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Πανούσης, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Έλενα Κουντουρά και με το ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλλη.

Στη Β Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης,Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλέίδης Τσακαλώτος, Ευστάθιος Παναγούλης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Βασιλική Κατριβάνου.

Με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Σοφία Βούλτεψη, Αργύρης Ντινόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ¨Αρης Σπηλιωτόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας, Άννα Καραμανλή, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Γιάννης Παπαθανασίου.

Με το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μίμης Ανδρουλάκης, με τη ΔΗΜΑΡ οι Φώτης Κουβέλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Οδυσσέας Βουδούρης, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι Πάνος Καμμένος, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Καπερνάρος, με τη Χρυσή Αυγή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ελένη Ζαρούλια και Γιώργος Γερμενής, ενώ με το ΚΚΕ εκλέγονται οι Αλέκα Παπαρήγα, Σπύρος Χαλβατζής και Χρήστος Κατσώτης.

Στην Α Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, με το ΣΥΡΙΖΑ ο Θόδωρος Δρίτσας, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παναγιώτης Μελάς, με τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Νίκος Κουζηλος, και με τη ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή.

Στη Β Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τζένη Βαμβακά, η Νέα Δημοκρατία τον Γιάννη Τραγάκη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον Γιάννη Κουράκο, η Χρυσή Αυγή τον Γιάννη Λαγό, το ΠΑΣΟΚ τον Δημήτρη Λιντζέρη, το ΚΚΕ τη Διαμάντω Μανωλάκου, και η ΔΗΜΑΡ τη Μαρία Γιαννακάκη.

Στο υπόλοιπο Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Αλέξης Μητρόπουλος, Νάσος Αθανασίου Γιώργος Πάντζας, με τη ΝΔ οι Αντώνης Σαμαράς, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, ο Ηλίας Κασιδιάρης με τη Χρυσή Αυγή, ο Παύλος Χαϊκάλης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η Εύη Χριστοφιλοπούλου με το ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλης Οικονόμου με τη ΔΗΜΑΡ και ο Γιάννης Γκιόκας με το ΚΚΕ.

Στην Αιτωλοακαρνανία η ΝΔ εκλέγει τους Μάριο Σαλμά και Κωνσταντίνο Καραγκούνη, ο ΣΥΡΙΖΑ τους Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου, το ΠΑΣΟΚ τον Θάνο Μωραΐτη, η Χρυσή Αυγή τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, η ΔΗΜΑΡ τον Φώτη Κουβέλη και το ΚΚΕ τον Νίκο Μωραΐτη.

Στην Αργολίδα εκλέγονται οι Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ), Δημήτρης Κοδελας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ). Στην Αρκαδία εκλέγονται οι Ανδρέας Λυκουρέντζος (ΝΔ), Κωνσταντίνος Ζαχαρίας (ΣΥΡΙΖΑ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ). Στην Άρτα εκλέγονται οι Γιώργος Στύλιος (ΝΔ), Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ).

Στην Αχαΐα εκλέγονται Αλέξης Τσίπρας και Μαρία Κανελλοπούλου με το ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Νταβλούρος και Νίκος Νικολόπουλος με τη ΝΔ, Γιώργος Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νταβρης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Νίκος Τσούκαλης με τη ΔΗΜΑΡ, Μιχάλης Αρβανίτης με τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Καραθανασόπουλος με το ΚΚΕ.

Στη Βοιωτία η ΝΔ εκλέγει τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιάννη Καράμπελα και Ανδρέα Κουτσούμπα και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιωάννη Σταθα.

Στα Γρεβενά εκλέγεται ο Τιμολέων Κοψαχείλης με τη Νέα Δημοκρατία, στη Δράμα εκλέγονται οι Δημήτρης Κυρκιζίδης με τη ΝΔ, Χρήστος Καραγιαννίδης με το ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Αηδόνης με το ΠΑΣΟΚ.
Στα Δωδεκάνησα εκλέγονται οι Βασίλης-Νικόλαος Υψηλάντης και Εμμανουήλ Κόνσολας με τη ΝΔ, Δημήτρης Γάκης με το ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κρεμαστινός με το ΠΑΣΟΚ και Τσαμπίκα Ιατρίδη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στον Έβρο εκλέγονται Κυριάκος Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με τη ΝΔ, Γιώργος Ντόλιος με το ΠΑΣΟΚ και Πάνος Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στην Εύβοια εκλέγονται Ευάγγελος Αποστόλου με το ΣΥΡΙΖΑ, Σίμος Κεδίκογλου με τη ΝΔ, Συμεών Κεδίκογλου με το ΠΑΣΟΚ, Κώστας Μαρκόπουλος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Νίκος Μίχος με τη Χρυσή Αυγή και Δημήτρης Αναγνωστάκης με τη Χρυσή Αυγή.

Στην Ευρυτανία εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Κοντογεώργος, στη Ζάκυνθο ο Χαράλαμπος Κοντόνης με το ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσπρωτία ο Αντώνης Μπέζας με τη ΝΔ.

Στην Ηλεία εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία οι Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης και Ανδρέας Μαρίνος, με το ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Γεωργοπούλου-Σάλταρη και με το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουτσούκος.

Στην Ημαθία εκλέγονται με τη ΝΔ οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γεωργία Μπατσαρα και ο Κώστας Γιοβανόπουλος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στο Ηράκλειο με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης με το ΣΥΡΙΖΑ οι Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το ΠΑΣΟΚ, ο Νότης Μαριάς με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με τη ΔΗΜΑΡ.

Στην Α Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ εκλέγονται οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, με το ΣΥΡΙΖΑ οι Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι Γαβριήλ Αβραμίδης και Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το ΠΑΣΟΚ, η Ασημίνα Ξυροτύρη με τη ΔΗΜΑΡ, ο Αντώνης Γρέγος με τη Χρυσή Αυγή και η Αλέκα Παπαρήγα με το ΚΚΕ.

Στη Β Θεσσαλονίκης εκλέγονται οι Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης με τη ΝΔ, Ευαγγελία Αμμανατίδου με το ΣΥΡΙΖΑ, η Σταυρούλα Ξουλίδου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος με τη Χρυσή Αυγή, η Αικατερίνη Μάρκου με τη ΔΗΜΑΡ και η Ελένη Γερασιμίδου με το ΚΚΕ.

Στα Ιωάννινα εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με τη ΝΔ, Χρήστος Μαντάς με το ΣΥΡΙΖΑ και Μιχαήλ Κασσης με το ΠΑΣΟΚ.

Στην Καβάλα εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Καλαντζής, Ιωάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης, στην Καβάλα εκλέγονται οι Κώστας Τσιάρας, Ασημίνα Σκόνδρα, Σπύρος Ταλιαδούρος Παύλος Σιούφας με τη ΝΔ και Νίκος Μιχαλάκης με το ΣΥΡΙΖΑ. Στην Καστοριά εκλέγονται η Μαρία Αντωνίου με τη ΝΔ και ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος με το ΣΥΡΙΖΑ, στην Κέρκυρα ο Νίκος Δένδιας και ο Στέφανος Γκίκας με τη ΝΔ και η Άντζελα Γκερέκου με το ΠΑΣΟΚ, στην Κεφαλονιά η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου με το ΣΥΡΙΖΑ, στο Κιλκίς ο Γιώργος Γεωργαντάς με τη ΝΔ, η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου με το ΣΥΡΙΖΑ και ο Θόδωρος Παραστρατίδης με το ΠΑΣΟΚ, στην Κοζάνη ο Γιώργος Κασαπίδης και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με τη ΝΔ, η Ευγενία Ουζουνίδου με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος με το ΠΑΣΟΚ και η Ραχήλ Μακρή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στην Κόρινθο εκλέγονται οι Νίκος Ταγαρας Χρίστος Δίμας και Κωνσταντίνος Κόλλιας με τη ΝΔ και ο Ευστάθιος Μουκουρας με τη Χρυσή Αυγή. Στις Κυκλάδες εκλέγονται οι Γιάννης Βρούτσης με τη ΝΔ, Νίκος Συρμαλένιος με το ΣΥΡΙΖΑ και Παναγιώτης Ρήγας με το ΠΑΣΟΚ.

Στη Λακωνία εκλέγονται οι Αθανάσιος Δαβάκης με τη ΝΔ, Σταύρος Αραχωβίτης με το ΣΥΡΙΖΑ και Λεωνίδας Γρηγοράκος με το ΠΑΣΟΚ. Στη Λάρισα εκλέγονται οι Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κελλας με τη ΝΔ, Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής με το ΣΥΡΙΖΑ, Φίλιππος Σαχινίδης με το ΠΑΣΟΚ, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος με τη Χρυσή Αυγή, Γιώργος Λαμπρούλης με το ΚΚΕ και Θωμάς Ψυρρας με τη ΔΗΜΑΡ.

Στο νομό Λασιθίου εκλέγονται οι Κώστας Δερμιτζάκης με το ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννης Πλακιωτάκης με τη ΝΔ, στη Λέσβο οι Παύλος Βογιατζής με τη ΝΔ, Γιάννης Ζερδέλης με το ΣΥΡΙΖΑ και Νίκος Σηφουνάκης με το ΠΑΣΟΚ, στη Λευκάδα ο Θόδψρος Σολδάτος με τη ΝΔ.

Στη Μαγνησία εκλέγονται οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με το ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Νάκος με τη ΝΔ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τη Χρυσή Αυγή και Πάρις Μουτσινάς με τη ΔΗΜΑΡ. Στη Μαγνησία εκλέγονται οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης με τη ΝΔ, Αθανάδιος Πετράκος με το ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Κουκούτσης με τη Χρυσή Αυγή.

Στην Ξάνθη εκλέγονται ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Κοντός με τη ΝΔ και ο Δημήτρης Σαλτούρος με το ΠΑΣΟΚ. Στην Πέλλα εκλέγονται οι Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής με τη ΝΔ, Θεοδώρα Τζάκρη με το ΠΑΣΟΚ.

Στην Πιερία με τη ΝΔ εκλέγονται οι Κώστας Κουκοδήμος Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου. Στην Πρέβεζα εκλέγονται οι Δημήτρης Τζουμάνης με τη ΝΔ και Κωνσταντίνος Μπάρκας με το ΣΥΡΙΖΑ, στο Ρέθυμνο οι Ανδρέας Ξανθος με το ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννης Κεφαλογιάννης με τη ΝΔ, στη Ροδόπη οι Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), Οσμάν Αχμέτ Χατζή (ΠΑΣΟΚ), Γουσούφ Αϊχάν Καρά με το ΣΥΡΙΖΑ, στη Σάμο η Αγνή Καλογερη με το ΣΥΡΙΖΑ, στις Σέρρες οι Μενέλαος Βλαχβέης, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης με τη ΝΔ, Αφροδίτη Σταμπούλη με το ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης με το ΠΑΣΟΚ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Νικήτας Σιώης με τη Χρυσή Αυγή.

Στα Τρίκαλα εκλέγονται οι Ηλίας Βλαχογιάννης, Κωνσταντίνος Σκρέκας και Μιχάλης Ταμήλος με τη ΝΔ, Παναγιώτα Δριτσέλη με το ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργος Κυρίτσης με τη ΔΗΜΑΡ.

Στη Φθιώτιδα εκλέγονται οι Χρήστος Σταϊκούρας, Νικόλαος ΣταυρογιάννηςΚωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος και Ελένη Μακρή-Θεοδώρου με τη ΝΔ και Βασίλειος Κυριακάκης με το ΣΥΡΙΖΑ. Στη Φλώρινα εκλέγονται οι Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με τη ΝΔ και Αθανάσιος Γερμανίδης με το ΣΥΡΙΖΑ, στη Φωκίδα η Ασπασία Μανδρέκα με τη ΝΔ, στη Χαλκιδική οι Ευθύμιος Καραναστάσης με τη ΝΔ, Αικατερίνη Ιγγλέζη με το ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννης Δριβελέγκας με το ΠΑΣΟΚ.

Στα Χανιά εκλέγονται οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μανούσος Βολουδάκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης με τη ΝΔ και ο Γιώργος Σταθάκης με το ΣΥΡΙΖΑ και στη Χίο ο Κώστας Μουσουρούλης με τη ΝΔ και ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος με το ΠΑΣΟΚ.