Εκστρατεία καθαριότητας του Πάρκου Κάβο Γκρέκο

Αλετράρης: Τα πάρκα συμβάλλουν στην πνευματική υγεία του ανθρώπου

Τα πάρκα στη σημερινή εποχή, και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται κοντά σε δομημένα περιβάλλοντα όπως είναι το Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο, στοχεύουν στην προσφορά ευκαιριών για ξεκούραση, ψυχαγωγία, αναψυχή, άθληση και εκπαίδευση και αναμφίβολα όλα αυτά συμβάλλουν στην πνευματική υγεία του ανθρώπου, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Σοφοκλής Αλετράρης…

Σε σημερινό χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την εκστρατεία καθαριότητας του Εθνικού Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο του Αγροτικού Συλλόγου Αγίας Νάπας, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «η δημιουργία και διατήρηση εθνικών πάρκων προϋποθέτει πολλή δουλειά, χρόνο και ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή, ειδικά στον τόπο μας με τις δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες κλιματεδαφικές συνθήκες».

Γι’ αυτό τον λόγο, είπε, «απαιτείται η ευαισθητοποίηση, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η ανάπτυξη του εθελοντισμού. Η άμεση, ενσυνείδητη και αυθόρμητη εμπλοκή των πολιτών στις προσπάθειες του κράτους για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο αυτής της προσπάθειας».

Το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο, σημείωσε παράλληλα, «βελτιώνει την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου με αποτέλεσμα να δημιουργείται στον επισκέπτη μια αίσθηση ευφορίας».

Πρόκειται, είπε ο Υπουργός για μια σχετικά αδιατάρακτη περιοχή με πολλές φυσικές ομορφιές, ένα ξεχωριστό μοναδικό περιβάλλον για ξεκούραση, αναψυχή, περίπατο και άθληση και είναι ταυτόχρονα μια περιοχή με σημαντική οικολογική αξία, αφού φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και περιλαμβάνει οικοτόπους με ενδιαφέρον τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανέφερε ακόμα ότι η έκταση του πάρκου, μαζί με μια σημαντική έκταση της παραλιακής ζώνης, έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και είπε ότι για όλους αυτούς τους λόγους το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος έχει κηρύξει αυτή τη δασική περιοχή σε Εθνικό Δασικό Πάρκο.

Είπε ακόμα ότι η δική σας αγάπη για το πράσινο, το περιβάλλον και τον τόπο μας γενικότερα αποτελεί εγγύηση γιατί συμπληρώνει τη βούληση του κράτους και την εμπειρία των κρατικών υπηρεσιών.

«Το κράτος υποστηρίζει ένθερμα αλλά και έμπρακτα την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον εθελοντισμό για την προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε.

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Φυλάκιση 11 χρόνων σε 20χρονο για βιασμό

Ποινή φυλάκισης διάρκειας έντεκα ετών, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 20 ετών,…

28 Ιουνίου, 2024

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ναυαγοσώστες

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 25 Ιουλίου οι ναυαγοσώστες, σε σχέση με την στελέχωση…

28 Ιουνίου, 2024

Γιάννης Καρούσος στην επίσημη διαβεβαίωση του: «Ξεκινάμε δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα μας»

Την επίσημη διαβεβαίωση του ενώπιον της Εφόρου Εκλογής, Βοηθό Επάρχου κυρίας Φλώρας Γεωργίου, έδωσε ο…

28 Ιουνίου, 2024

Φόνος Αγγελή: Στη φυλακή για 9 χρόνια ο 42χρονος

Σε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων καταδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου τον 42χρονο κατηγορούμενο για τον…

28 Ιουνίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων – Παρόν και Μέλλον»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων - Παρόν και Μέλλον» την Πέμπτη…

28 Ιουνίου, 2024

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για κινητά στα σχολεία

Σε σχέση με τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού για τη χρήση κινητών…

28 Ιουνίου, 2024