Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές του κόσμου

a 86 Ποδόσφαιρο


a 598 Ποδόσφαιρο



Θα μπορούσες να φανταστείς ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι καν στους πέντε πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές του κόσμου και ότι ο Μπέιλ δεν είναι στο top 10;

Η έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Μελετών για τον Αθλητισμό… έρχεται να αλλάξει όσα νόμιζες.

Από το 2012 το Διεθνές Κέντρο Μελετών για τον αθλητισμό έχει αναπτύξει ένα μοναδικό τρόπο, για να υπολογίζει τη χρηματική αξία των ποδοσφαιριστών.

Η «φόρμουλα» που χρησιμοποιούν περιλαμβάνει ποικίλα δεδομένα, όπως οι επιδόσεις του παίκτη, ο αριθμός των γκολ που έχει σκοράρει, τα λεπτά συμμετοχής, η ηλικία, το συμβόλαιό του, αλλά και κάποια δεδομένα της ομάδας στην οποία ο παίκτης αγωνίζεται.

Η κορυφή της λίστας είναι… καταλανική υπόθεση, αφού Νεϊμάρ και Μέσι είναι οι δύο πρώτοι, με την αξία τους να ανέρχεται στα 246,8 και 170,5 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα. Μια μικρή έκπληξη μας επιφυλάσσει και η τρίτη θέση, καθώς δεν υπάρχει παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πολ Πογκμπά είναι στο νο. 3 με την αξία του να υπολογίζεται στα 155,3 εκατομμύρια ευρώ.

Παγκοσμίως, οι παίκτες που έχουν αξία άνω των 100 εκατομμυρίων είναι δέκα. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό είναι το ότι οι 42 από τους 100 ποδοσφαιριστές… βγάζουν το ψωμί τους στην Premier League.

 Οι κορυφαίοι σε αξία ανά θέση:

 Τερματοφύλακας: Γιάν Όμπλακ – 59,8 εκ. ευρώ
 Κεντρικός αμυντικός: Ράφαελ Βαράν – 64 εκ. ευρώ
 Πλάγιος μπακ: Έκτορ Μπεγιερίν – 70,3 εκ. ευρώ
 Μέσος: Πολ Πογκμπά – 155,3 εκ. ευρώ
 Επιθετικός μέσος: Μπάμιντελ Ντέλε Άλι – 110,5 εκ. ευρώ
 Επιθετικός: Νεϊμάρ – 246,8 εκ. ευρώ

Πηγή: Sigmalive