Ικανοποιημένοι οι Δερυνιώτες από το άνοιγμα του οδοφράγματος

CEB1 1842 Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου
Η απόφαση και ανακοίνωση του ανοίγματος του οδοφράγματος της Δερύνειας φέρνει ικανοποίηση στους κατοίκους της περιοχής.

CEB1 1842 Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πολιτική απόφαση που λήφθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Τεχνικής Επιτροπής για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων. Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα των Δερυνειωτών και για προώθηση του πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο ειρηνική εκδήλωση Ε/κ και Τ/κ διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα έγινε ουσιαστικά αποδεκτή από τους Τουρκοκυπρίους η εισήγηση της ε/κ πλευράς για διάνοιξη του οδοφράγματος με τη χρήση του υφιστάμενου δρόμου, δηλαδή της Λεωφόρου Αμμοχώστου που οδηγεί στην Αγία Ζώνη και απ’ ευθείας στην Αμμόχωστο. Δεν μιλούμε για δημιουργία νέου δρόμου αλλά για χρήση του υφιστάμενου στον οποίο θα γίνουν κάποιες τεχνικές εργασίες, όπως η επίστρωση και διαπλάτυνση του δρόμου, η εγκατάσταση διαφόρων υπηρεσιών, όπως Αστυνομία και Υγειονομικές Υπηρεσίες και η μετακίνηση του φυλακίου του τουρκικού στρατού, που βρίσκεται μπροστά από το οδόφραγμα».

Ανέφερε ακόμα ότι «πολύ πιθανόν να μην υπάρχει ούτε ναρκοπέδιο στη περιοχή, ωστόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί σύντομα από τα Ηνωμένα Εθνη. Για μας πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια του κόσμου που θα διέρχεται το δρόμο και για να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι για διάνοιξη του οδοφράγματος θα πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στα Ηνωμένα Εθνη να μας επιβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει θέμα ναρκοπεδίων».

Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως «η Επιτροπή Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Μάιο και έθεσε το θέμα της διάνοιξης οδοφραγμάτων μεταξύ αυτών και της Δερύνειας. Ο λόγος που το οδόφραγμα της Δερύνειας ανοίγει πρώτο και πριν από τα υπόλοιπα είναι επειδή το ζητούσαν επιτακτικά και οι δύο Κοινότητες».

Είπε επίσης ότι «είμαστε σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με τον επικεφαλής της ε/κ πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή Σώτο Ζακχαίο όπως και με τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι εμπλέκονται στη διάνοιξη του οδοφράγματος. Αυτό ήταν κάτι που αναμενόταν με ανυπομονησία από τον κόσμο της Δερύνειας και επιτέλους μετά και τις αθόρυβες προσπάθειες του Δήμου που γίνονταν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα».

Κληθείς να αναφέρει πότε αναμένεται το άνοιγμα του οδοφράγματος ο Δήμαρχος Δερύνειας είπε πως «αισιοδοξούμε ότι εντός του 2015 όλα θα είναι έτοιμα. Με βάση τα λεγόμενα που είχαμε κατά καιρούς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, αμέσως μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, εντός δύο μηνών αυτό θα ανοίξει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Δερύνειας είπε ότι «ουσιαστικά το οδόφραγμα είναι ο πιο σύντομος δρόμος που οδηγεί από τη Δερύνεια στην Αμμόχωστο. Για να διανύσει κάποιος το δρόμο που είναι γύρω στα 800 περίπου μέτρα, χρειάζεται μόνο δύο λεπτά».

Πηγή: ΚΥΠΕ