Οδηγός διακοπών απο τον ΚΟΤ

a 42 Ειδήσεις
a 4057 Ειδήσεις

Στα πλαίσια της πολιτικής διάχυσης πληροφόρησης προς το καταναλωτικό κοινό το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ετοίμασε τον «Οδηγό Διακοπών».

Ο οδηγός χωρίζεται σε 3 ενότητες:

  • Oδηγίες καταναλωτή για κράτηση και διαμονή σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (…ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ),
  • πληροφορίες και καθοδήγηση κατά την επίσκεψη σε κέντρα αναψυχής (…ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ)
  • και πληροφορίες που αφορούν τη χρήση δημόσιων παραλιών (…ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ).

Μέσω του Οδηγού ο καταναλωτής ενημερώνεται για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του, τις πρόνοιες των σχετικών νομοθεσιών που τον αφορούν, ενώ δίνονται επίσης πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση, προκειμένου ο καταναλωτής να έχει μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς προβλήματα στις συναλλαγές του με τουριστικές επιχειρήσεις.

Με την ευκαιρία ο ΚΟΤ υπενθυμίζει ότι το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Οργανισμού έχει καταρτίσει κατάλογο με τις τιμές ορισμένων ειδών ευρείας κατανάλωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα, σε 163 διαφορετικά υποστατικά.

Προτρέπονται οι καταναλωτές να αξιοποιούν το πιο πάνω βοήθημα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και με την ορθή καταναλωτική συμπεριφορά τους να βοηθήσουν στην συγκράτηση των τιμών σε λογικά επίπεδα. Σημειώνεται επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση σε πολίτες που χρησιμοποιούν δημόσιες παραλίες να μεταφέρουν μαζί τους στην παραλία είδη για προσωπική τους κατανάλωση όπως το νερό, αναψυκτικά, σάντουιτς, κτλ

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα πιο πάνω από τις ιστοσελίδες του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού www.visitcyprus.biz και www.visitcyprus.com.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στο 22691100.

Πηγή: SigmaLive