Απόπειρα απόδρασης στο Δικαστήριο Αμμοχώστου

Στον Ουκρανό φυγόδικο πήγε να μοιάσει νεαρός από τις Βρυσούλες ο οποίος χθες προσπάθησε να αποδράσει από νόμιμη κράτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Στην προσπάθειά του αυτή μάλιστα χτύπησε και αστυνομικό με γροθιά στο πρόσωπο.

Χρησιμοποιώντας ανάλογη βία η Αστυνομία κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον οδηγήσει εν τέλει στα κρατητήρια και από εκεί στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, 26χρονος από τις Βρυσούλες, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικού και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απόδραση από νόμιμη κράτηση και αντίσταση στη νόμιμη σύλληψη/ κράτηση, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 04/07/2015 στις Βρυσούλες.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και όρισε την υπόθεση για τις 20 Φεβρουαρίου ημερομηνία κατά την οποία θα του επιβληθεί ποινή.
Τον συνέλαβαν για μέθη και επίθεση

Εναντίον του 26χρονου εκκρεμεί ακόμα μια υπόθεση για πρόκληση μέθης, ανησυχίας, επίθεσης και πρόκλησης κακόβουλης ζημίας η οποία διαπράχθηκε στις 20.12.2015 στις Βρυσούλες και πρόκειται να ληφθεί υπόψιν κατά την επιβολή της ποινής.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, όταν ο Δικαστής αποχώρησε από την αίθουσα, ο αστυνομικός ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ασφάλειας του Δικαστηρίου, ανέλαβε την μεταφορά του υπόδικου στο κρατητήριο του Δικαστηρίου.

Ωστόσο κατά την μεταφορά του, ο 26χρονος έσπρωξε τον αστυνομικό και προσπάθησε να αποδράσει. Στην προσπάθεια του αστυνομικού να τον ακινητοποιήσει, ο 26χρονος επιτέθηκε εναντίον του και τον κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

Από την επίθεση ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε ωστόσο ο 26χρονος αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικού, αντίσταση σε νόμιμη σύλληψη/κράτηση, απόπειρα απόδρασης, καταφρόνηση Δικαστηρίου και ανησυχία.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.