‘Ετσι θα είναι η μαρίνα του Πρωταρά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

CEB1 7 Ειδήσεις, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
CEB1 259 Ειδήσεις, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Υπ. Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης παρουσιάζει τα σχέδια για τη μαρίνα του Παραλιμνίου όπως αυτά εγκρίθηκαν μετά την κατοχύρωση του διαγωνισμού για τη μίσθωση του κρατικού χώρου (χερσαίου και θαλάσσιου).

marina paralimni Ειδήσεις, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Τα σχέδια παρουσιάζουν την ανάπτυξη της μαρίνας του Παραλιμνίου όπως αυτή εγκρίθηκε και κατοχυρώθηκε στην εταιρεία “PMV Maritime Holdings Ltd” μετά από απόφαση της διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 05 262C18.50.12 Ειδήσεις, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί στις 16 Ιουνίου του 2015 με την εταιρεία “PMV Maritime Holdings Ltd” να υποβάλλει την προσφορά της στις 27 Νοεμβρίου 2015.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών:

“Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι, κατόπιν σχετικής απόφασης της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων, απέστειλε επιστολή κατακύρωσης του διαγωνισμού, για τη μίσθωση κρατικού χώρου (χερσαίου και θαλάσσιου), για ανάπτυξη της μαρίνας Παραλιμνίου στην εταιρεία “PMV Maritime Holdings Ltd”.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 16 Ιουνίου 2015 και πως η εταιρεία “PMV Maritime Holdings Ltd” είχε υποβάλει την προσφορά της στις 27 Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η μαρίνα Παραλιμνίου θα κατασκευαστεί στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου, στο Παραλίμνι, και αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό έργο τουριστικής υποδομής για την επαρχία Αμμοχώστου, το οποίο ενισχύει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για προώθηση του ναυτικού τουρισμού στην Κύπρο.

Θα είναι δυναμικότητας 300, περίπου, σκαφών και θα περιλαμβάνει κτήρια διοίκησης και οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις.”

Χαιρετίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου χαιρετίζει την κατακύρωση του Διαγωνισμού για την ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ στην εταιρεία P.M.V MARITIME HOLDINGS LTD.


Είναι ένα έργο το οποίο αναμέναμε εδώ και δεκαπέντε χρόνια αξίας 110 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τουριστικές, εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις. Οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρης της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου αναπτερώνονται και αναμένεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στον Πρωταρά από ξένους και ντόπιους επενδυτές.


Αναμένουμε ότι το έργο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια. Με τις παρεμφερείς αναπτύξεις υπολογίζουμε ότι θα δημιουργηθούν πέραν των 600 νέων θέσεων εργασίας.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε το έργο να υλοποιηθεί και για την αμέριστη στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε όλη η επαρχία να αποκτήσει ξανά την χαμένη της αξιοπρέπειας.

Το μήνυμα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στο Twitter: