Το ”Πνεύμα της Κύπρου” στη Βουλή των Λόρδων

a 317 Ειδήσεις
a 7310 Ειδήσεις
Εκδήλωση με το τίτλο «Πνεύμα της Κύπρου» πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Λόρδων με οικοδεσπότη το Δρα George Piskov, Πρόεδρο και συνιδρυτή της Ρωσικής Τράπεζας Uniastrum, που ανήκει στον Όμιλο της Τράπεζας Κύπρου… 

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική βραδιά, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Βουλής των Λόρδων.

Η δεξίωση και το δείπνο, πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπατου Αρμοστή Αλέξανδρου Ζήνωνος, ο οποίος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στη ξεχωριστή ομορφιά της Κύπρου, η οποία δέχεται 1,2 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες ετησίως.

«Οι επισκέπτες στο νησί μας», είπε ο κ. Ζήνων, «φεύγουν με ζωντανές αναμνήσεις της γαλάζιας θάλασσας, του φωτεινού ήλιου ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες του χρόνου, της μεσογειακής κουζίνας, της αστείρευτης πολιτιστικής και εκκλησιαστικής μας κληρονομίας καθώς και των αρχαιοτήτων μας.

Οι επισκέπτες έχουν, επίσης, την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους στα καλύτερα ξενοδοχεία της Μεσογείου, να απολαύσουν τα γήπεδα του γκολφ και από το ερχόμενο καλοκαίρι την καινούργια Μαρίνα της Λεμεσού». Καταλήγοντας, ο Υπατος Αρμοστής είπε ότι αν περιέγραφε το «Πνεύμα της Κύπρου» με μια λέξη, «τότε αυτή θα ήταν η μοναδική κυπριακή φιλοξενία, την οποία είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσατε απόψε και που ελπίζω θα σας οδηγήσει στο όμορφο νησί μας».

Ευχαριστώντας τον Ύπατο Αρμοστή για την παρουσία του στην εκδήλωση, ο Δρ Piskov υπογράμμισε ότι «η Βουλή των Λόρδων είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τον έξω κόσμο ότι η Κύπρο συνεχίζει να λάμπει».

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς με την Αννα Λεωνίδου και Ροξάνα Αναστασίου, και μουσική από τον Γιώργο Μιχαλισλή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δώρος Παρτασίδης εξέθεσε αντίτυπα του βιβλίου του «Πρόσωπα της Κύπρου», ενώ πλούσιο τουριστικό υλικό διατίθετο από ειδικό περίπτερο του ΚΟΤ.