Ελεύθερη Αμμόχωστος: Πονοκέφαλος λόγω αταξίας εργοληπτικών

CEB1 27 Ειδήσεις, ΚΟΤ, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
CEB1 368 Ειδήσεις, ΚΟΤ, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Πονοκέφαλο προκαλεί σε Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) και Δήμους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου το φαινόμενο οχλαγωγίας και αταξίας που παρατηρείται από εργοληπτικές εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με την ανέγερση/ ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής.

Όπως ανέφερε o Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο InBusinessNews, το τελευταίο διάστημα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου (Πρωταράς, Παραλίμνι, Αγία Νάπα) παρατηρείται το φαινόμενο να γίνονται έργα με τέτοιο τρόπο, που δημιουργούν τεράστια αταξία. «Λάβαμε πολλά αρνητικά σχόλια από τουρίστες που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την περιοχή αυτή την περίοδο», σημείωσε, προσθέτοντας πως τα παράπονα των τουριστών αφορούν κυρίως θέματα έντονης ηχορύπανσης (κυρίως από τους εργάτες), παράνομης στάθμευσης φορτηγών σε πεζοδρόμια, ελλιπούς ή καθόλου σήμανσης των εργοταξίων έτσι ώστε να υπάρχουν ασφαλείς διάδρομοι διέλευσης κ.α. «Ο ΚΟΤ έκανε περιοδεία, κατέγραψε τα προβλήματα και έστειλαν επιστολές τις δημοτικές αρχές, προκειμένου να γίνει ότι είναι δυνατό για να δείξουμε τουλάχιστον ότι είμαστε πολιτισμένοι στον τρόπο που ασχολούμαστε με την ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Λοΐζου.

«Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν κακή εικόνα στους ξένους για τον τρόπο με τον οποίο διενεργούμε εργασίες σε περιοχές όπου υπάρχουν τουρίστες», κατέληξε ο κ. Λοΐζου.

Σε επικοινωνία του InBusinessNews με τις δημοτικές αρχές αναφέρθηκε ότι το θέμα τυγχάνει χειρισμού, έτσι ώστε τέτοια φαινόμενα να εξαλειφθούν πλήρως.

Πηγή: InBusiness