Στην κυκλοφορία οι τρεις λωρίδες

gsp ΕιδήσειςΔίνονται την Πέμπτημ 10 Νοεμβρίου 2011, στην κυκλοφορία οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και από τις δύο κατευθύνσεις, μεταξύ της συμβολής προς Αγία Βαρβάρα κnαι της Αερογέφυρας των Λατσιών… Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, όπου το οδόστρωμα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας υπόκειται σε Κανόνες Οδήγησης.

Τα μηχανοκίνητα οχήματα κινούνται στην αριστερή λωρίδα. Επιτρέπεται η χρήση της μεσαίας ή της δεξιάς λωρίδας για κανονική οδήγηση ή για προσπέρασμα, όταν για οποιοδήποτε λόγο η αριστερή λωρίδα είναι κατειλημμένη και για τόσο χρόνο και απόσταση χρειάζεται για επάνοδο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή για παραχώρηση προτεραιότητας σε όχημα που εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο.

Πριν την αλλαγή σε δεξιότερη λωρίδα πρέπει να δοθούν όλα τα αναγκαία προειδοποιητικά σήματα και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή αλλαγή λωρίδας.

Δεν επιτρέπεται το προσπέρασμα οχημάτων, από αριστερά, εκτός στην περίπτωση συμφόρησης όπου η τροχαία στη μεσαία ή στη δεξιότερη λωρίδα κυκλοφορίας κινείται με χαμηλότερη ταχύτητα από την τροχαία στην αριστερότερη λωρίδα, οπότε μπορούν τα οχήματα στην αριστερότερη λωρίδα να προσπεράσουν από αριστερά συνεχίζοντας την πορεία τους.

Απαγορεύεται η χρήση της δεξιάς λωρίδας από χήματα που σύρουν ρυμουλκούμενα, μηχανοκίνητα οχήματα βαρέως τύπου με μικτό βάρος μεγαλύτερο από 7,5 τόνους και λεωφορεία με μικτό βάρος μεγαλύτερο από 7,5 τόνους.

Η Αστυνομία έγκαιρα ετοίμασε διαφωτιστικό φιλμάκι, το οποίο προβάλλεται κατά διαστήματα σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς τους.

Μέσα από το διαφωτιστικό φιλμάκι, παρουσιάζεται κατά παραστατικό τρόπο η ορθή χρήση του αυτοκινητόδρομου με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να το παρακολουθήσει πολύ προσεκτικά και να ακολουθεί πιστά τον Κανονισμό.

Η Αστυνομία θα συνεχίσει την ενημερωτική /διαφωτιστική εκστρατεία και στη συνέχεια, θα διενεργούνται έλεγχοι για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι οδηγοί συμμορφώνονται με το σχετικό Κανονισμό για σκοπούς επιβολής του. Πηγή: Sigma Live