«Πόλεμος» για μια αποβάθρα στην Αγία Νάπα

a 10 Ειδήσεις
Νέο κύκλο αντιπαράθεσης των πρώην ιδιοκτητών χώρων θαλασσίων αθλημάτων με τον δήμαρχο και τον Δήμο Αγίας Νάπας, προκάλεσε χθεσινή απομάκρυνση μιας αποβάθρας από παραλία της Αγίας Νάπας.

a 1078 Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, συνεργείο του δήμου συνεπικουρούμενο από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου ξήλωσαν και απομάκρυναν από παραλία, αποβάθρα που εχρησιμοποιείτο για τον επιβιβασμό πελατών σε σκάφη αναψυχής, και η οποία ανήκε στον Ευάγγελο Γεωργίου. Η αποβάθρα δεν εχρησιμοποιείτο εδώ και έναν περίπου χρόνο, μετά τη γνωστή από πέρσι λήψη μέτρων από τον Δήμο Αγίας Νάπας, για απομάκρυνση των παλιών διαχειριστών αυτών των πόστων, με βάση νομοθεσία που ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αποβάθρα μεταφέρθηκε μετά το ξήλωμα της σε χώρο που ανήκει στον Δήμο της Αγίας Νάπας. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της ανέφερε ότι θεωρεί την ενέργεια του Δήμου Αγίας Νάπας παράνομη και θα κινηθεί νομικά εναντίον του, ενώ κατηγόρησε και τον δήμαρχο Γιάννο Καρούσο για εκδικητική συμπεριφορά απέναντι του, επειδή μαζί με άλλους πρώην ιδιοκτήτες κατέθεσαν αγωγές μετά την εκδίωξη τους από τους χώρους εργασίας τους.

Υποστήριξε ακόμη ότι τρεις φορές κάλεσε τον δήμαρχο Αγίας Νάπας να του επιτρέψει να επιδιορθώσει την αποβάθρα και να εργαστεί, τουλάχιστον ωσότου να ξεκαθαρίσει νομικά το ζήτημα, αλλά συνάντησε την άρνηση του.

Είπε ακόμη ότι ο ίδιος και όλοι σχεδόν οι πρώην συνάδελφοι του αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης μετά την εκδίωξη τους από την εργασία τους και κάποιοι, όπως και ο ίδιος, πρόβλημα όσον αφορά στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Ο Ευάγγελος Γεωργίου και κάποιοι συνάδελφοι του υποστήριξαν ακόμη στις δηλώσεις τους ότι «η νομοθεσία του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται ως δικαιολογία γι’ αυτές του τις συμπεριφορές ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι άκυρη και αυτό θα διαφανεί σύντομα, μέσα από τις αγωγές που έχουν καταχωρήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, ήδη καταχωρήθηκαν ή πρόκειται να καταχωρηθούν, γύρω στις δέκα αγωγές, δηλαδή από τους μισούς περίπου ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνταν πριν ο Δήμος Αγίας Νάπας τερματίσει τις άδειες τους.

Οι παραπονούμενοι επέκριναν ακόμη τον δήμαρχο της Αγίας Νάπας ότι «ανακαλύπτει επιλεκτικά παρανομίες στον δήμο, ανάγοντας αυτές που δεν τον συμφέρουν και θάβοντας αυτές που τον συμφέρουν».

Πηγή: Φιλελεύθερος