Η θεατρική κωμωδία “Πλούτος” του Αριστοφάνη την Τετάρτη στη Σωτήρα

a 20 Νέα Αμμοχώστου
Μία από τις πιο διαχρονικές κωμωδίες τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, με σαφείς αναφορές στην κοινωνία του σήμερα ανεβάζει φέτος η θεατρική ομάδα “Δημιουργείν”.

a 1123 Νέα Αμμοχώστου

Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται όταν ο Θεός Πλούτος, ο οποίος τυφλώθηκε από τον Δια για να μην διανέμει δίκαια το χρήμα, ξαναβρίσκει το φως του με την βοήθεια του αγρότη Χρεμύλου και του δούλου του Καρίωνα. Ο Θεός Πλούτος καθίσταται υπέρμαχος των δικαίων και τιμίων πολιτών. Όλα αυτά διανθίζονται με τραγελαφικά επεισόδια από την καθημερινότητα της Αθηναϊκής Πολιτείας, αγγίζοντας ταυτόχρονα τη σημερινή Κυπριακή πραγματικότητα.

Στη Σωτήρα η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ στο Κηποθέατρο του Δημαρχείου.

Αναλυτικά οι παραστάσεις:
Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 -Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 -Αμφιθέατρο Δήμου Σωτήρας
Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 – Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8:30 μ.μ. και η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ για άτομα άνω των 12 ετών. Όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η θεατρική ομάδα “Δημιουργείν”
Η Θεατρική Ομάδα «Δημιουργείν» συστάθηκε το 2013 στοχεύοντας στη συνεργασία των νέων για τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό την στήριξη ευπαθών ομάδων. Παρά τη σύντομη περίοδο δράσης της αριθμεί ήδη τη διοργάνωση σημαντικών θεατρικών παραστάσεων και δρωμένων. «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου» του Βασίλη Μιχαηλίδη, η τραγωδία «Φοίνισσαι» του Ευριπίδη και το δρώμενο με αποσπάσματα από την κυπριακή ποίηση «Αυτός ο κόσμος ο μικρός… ο Μέγας», αποτελούν μόνο μερικές από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της ομάδας.

Χορηγός Επικοινωνίας: SotiraNews.com

a1 2 Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews