Ο Χριστοφή, το χρήμα και… το κλίμα

a 1 Δημήτρης Χριστοφή
Συνεχίζεται η προσπάθεια από τον κόσμο, δεν άλλαξε στάση η Διοίκηση για τις 150 χιλιάδες, που ίσως φρενάρουν τη μετεγγραφή, τα μακροπρόθεσμα οφέλη της οποίας μπορούν είναι πολύ μεγαλύτερα.

Όπως τονίστηκε και τις προηγούμενες μέρες, η στάση του Δημήτρη Χριστοφή απέναντι στις άλλες μεγάλες ομάδες του νησιού, οι οποίες τον προσέγγισαν, αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό βήμα για την επιστροφή του στην Ομόνοια.

a 1069 Δημήτρης Χριστοφή

Από τη στιγμή που ο διεθνής άσος δεν δελεάστηκε από τα σαφώς μεγαλύτερα συμβόλαια που του προσέφεραν και την ίδια ώρα κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ανθρώπους της Ομόνοιας, με τις δύο πλευρές να δείχνουν διάθεση να βρεθούν κάπου στη μέση, φάνηκε ν’ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος. Όταν στο παιχνίδι μπήκε και ο κόσμος της Ομόνοιας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ομάδας για να συνεισφέρει ο,τι μπορεί, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είναι θέμα ωρών ή μερικών ωρών να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή.

Το δίλημμα…


Από το παζλ, όμως, λείπει ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι. Αυτό της συμφωνίας μεταξύ Ομόνοιας και Σιόν. Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Οι διοικούντες την Ομόνοια θεωρούν ότι τα 150 χιλιάρικα (€165,000 με τους τόκους) είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσό, το οποίο υπολογίζεται στο μπάτζετ της τρέχουσας περιόδου, και ως εκ τούτου η απόφαση για να το χαρίσουν στους Ελβετούς δεν είναι εύκολη. Αυτό είναι και το μεγάλο δίλημμα, αλλά και βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των διοικούντων, τις τελευταίες ημέρες. Ζυγίζουν τα δεδομένα που έχουν ενώπιόν τους, προσμετρούν όλες τις οικονομικές (αλλά και αγωνιστικές) παραμέτρους της υπόθεσης, για να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουροι για την τελική τους απόφαση.

Μάλιστα, χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για σχεδόν οριστική απόφαση να μη χαριστεί στους Ελβετούς το συγκεκριμένο ποσό. Όπως ήταν λογικό, αυτή η εξέλιξη έθεσε σε αβεβαιότητα την ολοκλήρωση της μετεγγραφής. Το ερώτημα που προκύπτει από τα πιο πάνω είναι εύλογο: Με την προσπάθεια της διοίκησης και της ομάδας πρωτοβουλίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, τον κόσμο να έχει ήδη προσφέρει ένα σημαντικό ποσό από το υστέρημα (ή έστω το περίσσευμά του) και τον Δημήτρη Χριστοφή να κάνει συνεχώς υποχωρήσεις, δεν είναι κάπως αργά να γίνουν δεύτερες σκέψεις γι’ αυτές τις 150 χιλιάδες; Όχι πως είναι ένα ευκαταφρόνητο ποσό.

Κάθε άλλο. Θα είναι όμως πολύ μεγαλύτερο το οικονομικό (και όχι μόνο) κόστος που θα επιφέρει ενδεχόμενη αποτυχία της διοίκησης στην ολοκλήρωση της μετεγγραφής του Χριστοφή. Για να μην αναφερθούμε στην απογοήτευση του κόσμου με o,τι αυτό συνεπάγεται… Αντιθέτως, ενδεχόμενη επιστροφή του διεθνούς άσου θα εκτοξεύσει το ηθικό της μεγάλη πλειοψηφίας του κόσμου της Ομόνοιας και άρα και τις πωλήσεις εισιτηρίων, season tickets, φανελών με το όνομα του Χριστοφή, αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων. Τα μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη θα ξεπεράσουν τις €150,000. Χθες οργανωμένα σύνολα κάλεσαν τη Διοίκηση να κάνει υπέρβαση άμεσα και δεσμεύτηκαν να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν οικονομικά.

«Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μετεγγραφής Δημήτρη Χριστοφή στην Ομόνοια ανακοίνωσε, ότι «η συγκινητική προσπάθεια του πραγματικού αιμοδότη και στυλοβάτη αυτού του ένδοξου Σωματείου είχε σαν αποτέλεσμα το ποσό που μαζεύτηκε να διπλασιαστεί από χθες. Δυστυχώς, για την ώρα, η τεράστια προσπάθεια δεν συνοδεύτηκε και με το ανάλογο αποτέλεσμα, σίγουρα όμως συνέβαλε στο να παραμείνουμε κοντά στον στόχο. Γι’ αυτό έχουμε αποφασίσει όπως ο λογαριασμός παραμείνει ανοικτός για άλλες 2 μέρες, που εν τέλει ενδεχομένως να κάνουν τη διαφορά. Ο κόσμος έχει κάνει ήδη τεράστια υπέρβαση, καλούμε όσους έχουν τη δυνατότητα να μας δώσουν το τελευταίο σπρώξιμο».

Δεν χρειάζεται καν ν’ αναφερθούμε στα αγωνιστικά οφέλη. Γιατί ο Χριστοφή, προτού φύγει από την Κύπρο, είχε αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα με την παρουσία του.

«Έχουμε ποιότητα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά»
Την άποψη ότι η Ομόνοια διαθέτει ποιότητα και αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές, στοιχεία που της δίνουν τη δυνατότητα για να πετύχει πολλά στη σεζόν, εξέφρασε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Λουτσιάνο Μπεμπέ. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του, που με την απόδοσή του βοήθησε την ομάδα να φτάσει στη νίκη, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική, τόσο λόγω του γεγονότος ότι ήρθε με ανατροπή του σκορ, όσο και γιατί ήταν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Τόνισε πως καθοριστικός είναι ο ρόλος, όχι μόνο των έντεκα ποδοσφαιριστών που ξεκινούν στο αρχικό σχήμα, αλλά και αυτών που μπαίνουν ως αλλαγή στον αγώνα, όπως και ευρύτερα όλης της ομάδας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η επιτυχία επί της Νέας Σαλαμίνας θα δώσει αυτοπεποίθηση, ενώ σημείωσε πως θα γίνει δουλειά για να διορθωθούν τα όποια λάθη έγιναν στον συγκεκριμένο αγώνα.
Χαρακτήρισε έξυπνο ποδοσφαιριστή τον Νούνο Ασίς, επισημαίνοντας πως είναι πολύ εύκολο για τον ίδιο να αγωνίζεται μαζί του.

Υπογράμμιζε πως είναι δύσκολος ο αγώνας με τον Εθνικό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γήπεδο της ομάδας της Άχνας, όμως σημείωσε πως η Ομόνοια οφείλει να βρει τους τρόπους για να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες θ’ αντιμετωπίσει. Αφού αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον κόσμο της ομάδας, του ζήτησε να παραμείνει δίπλα στην ομάδα και να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο.

Πηγή: SigmaLive