Συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής για ξυλοδαρμό στη Βέροια

a 231 Ειδήσεις
a 6359 Ειδήσεις
Χτύπησαν θαμώνα καφενείου

Στη σύλληψη οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό θαμώνα καφενείου στη Βέροια προχώρησε η αστυνομία, που αναφέρει ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη «συγκεκριμένου πολιτικού χώρου»… 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είχε προηγηθεί το μεσημέρι συμπλοκή ομάδας αναρχικών με ομάδα πολιτικού χώρου, η οποία διένειμε έντυπο προεκλογικό υλικό. Την ώρα που επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και οι δύο πλευρές τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, στις 5.30 το απόγευμα, ομάδα 15-20 μελών του πολιτικού χώρου, μετέβη σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκε σε πέντε-έξι θαμώνες, σπάζοντας παράλληλα εξοπλισμό του καταστήματος.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προσήχθησαν οκτώ άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ