Ιδιώτες θα απαντούν τηλέφωνα του Δημοσίου

Πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για πιλοτική ανάθεση της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε ιδιωτική εταιρεία, κατέθεσε χθες η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Στόχος, να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που εντοπίζεται στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες καθημερινά είναι αποδέκτες υπερβολικά μεγάλου αριθμού τηλεφωνικών κλήσεων. Στην κατακόρυφη αύξηση των τηλεφωνημάτων στις εν λόγω Υπηρεσίες συνέβαλε και η οικονομική κρίση, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες.

Όπως αναφέρει στην πρόταση της προς το Υπουργικό Συμβούλιο η κ. Αιμιλιανίδου, με τον αριθμό προσωπικού που διαθέτουν σήμερα οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν είναι εφικτή η ανταπόκριση σε πολλές από τις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Προσθέτοντας ότι, το υπουργείο της έχει προβεί ήδη σε καταρχήν διερεύνηση για το κατά πόσο σημαντικό μέρος των κλήσεων θα μπορεί να τυγχάνει άμεσης ανταπόκρισης από ιδιωτική εταιρεία και διαπιστώθηκε ότι τούτο είναι εφικτό και μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τις κλήσεις στις οποίες δεν θα μπορούν να δοθούν εξειδικευμένες πληροφορίες από την ιδιωτική εταιρεία, όπως εξηγεί στο σημείωμα της η κ. Αιμιλιανίδου, οι πολίτες θα πληροφορούνται ότι θα επικοινωνήσει μαζί τους λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την εξυπηρέτησή τους. Η υπολογιζόμενη δαπάνη για τις υπηρεσίες της ιδιωτικής εταιρείας καθορίστηκε να μην ξεπερνά τα €15.000 συν ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά γενικά στο θέμα της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του κοινού, υπάρχουν αρκετά κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες. Εξού και η έκθεση καταπέλτης που εξέδωσε πρόσφατα η Επίτροπος Διοικήσεως, μετά από δεκάδες παράπονα που υποβλήθηκαν ενώπιον της αναφορικά με τα πολύ χαμηλά επίπεδα ανταπόκρισης δημόσιων υπηρεσιών σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών επανειλημμένα με εγκύκλιους του υπέδειξε στους δημοσίους υπαλλήλους την υποχρέωση που έχουν να ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών και να παρέχουν τη δέουσα εξυπηρέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους. Εντός των επόμενων ημερών θα κυκλοφορήσει και εγκύκλιος για υιοθέτηση κοινού ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία πολιτών.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Αυτός είναι ο δράστης του φονικού στην Ορμήδεια (ΕIKONA)

O 45χρονος Κώστας Σωτήρη Αντωνίου καταζητείται σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου η οποία συνέβη στις…

26 Ιουνίου, 2024

ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ: Η 48ωρη απεργία είναι μονόδρομος

Η 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιουλίου είναι μονόδρομος, ευθύνη της «άτεγκτης» στάσης του…

26 Ιουνίου, 2024

Παραμένει υπό κράτηση για άλλες 8 μέρες ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, την ανανέωση για άλλες οκτώ…

26 Ιουνίου, 2024

Στον εισαγγελέα δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Στον εισαγγελέα μεταφέρεται αυτή την ώρα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ τον οποίο κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή…

26 Ιουνίου, 2024

Λάρνακα: Επιβάτης χτύπησε οδηγό λεωφορείου επειδή δεν σταμάτησε

Αυθόρμητη απεργία πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι οι οδηγοί της εταιρείας Cyprus Public Transport…

26 Ιουνίου, 2024

Το «χαμηλό πέρασμα» του αεροπλάνου της Μπέρμποκ από το αεροδρόμιο της Λάρνακας και η εξήγησή του

Το αεροπλάνο που μετέφερε εχθές τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ από τον Ισραήλ στον Λίβανο…

26 Ιουνίου, 2024