Το ΑΚΕΛ αποβάλλει τον Ν. Κατσουρίδη!

Εισήγηση για αποβολή από το ΑΚΕΛ του Νίκου Κατσουρίδη με την κατηγορία της εμπλοκής του στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, έχει ενώπιόν του το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αναμένεται να εξεταστεί μεθαύριο Παρασκευή στη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής. Το θέμα έφερε σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πολίτης.

Σε λακωνική δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι το κόμμα μελετά την έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου και όχι θέμα Νίκου Κατσουρίδη. Είπε ότι η συζήτηση της έκθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή.

Σε ερώτηση πότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση, απάντησε: «σύντομα, πολύ σύντομα». Ερωτηθείς εάν διαψεύδει ότι υπάρχει αυτή η εισήγηση, δεν θέλησε να πει οτιδήποτε άλλο, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά το ΑΚΕΛ και δεν χρειάζεται – όπως είπε – «να μπαίνουμε σε αυτή την κουτσομπολίστικη διάθεση».

«Αυτό το θέμα αφορά αποκλειστικά το ΑΚΕΛ. Σίγουρα θα ενημερωθούν τα κομματικά μέλη για τα ευρήματα της έκθεσης της Επιτροπής Ελέγχου και νομίζω ότι είναι αχρείαστα τέτοιου είδους δημοσιεύματα» είπε.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι η συζήτηση της έκθεσης της Επιτροπής Ελέγχου του κόμματος δεν έχει ολοκληρωθεί και παρέπεμψε στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Ερωτηθείς εάν υπήρξε σήμερα προκαθορισμένη συνάντηση με τον Ν. Κατσουρίδη για το θέμα, είπε ότι δεν πρόκειται να πει οτιδήποτε περισσότερο. Σε ερώτηση εάν αφορά μόνο τον Ν. Κατσουρίδη ή και άλλους, είπε ότι συζητούν την έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου, «δεν συζητούμε θέμα Νίκου Κατσουρίδη, θέλω να το ξεκαθαρίσω. Τι λέει η έκθεση να μου επιτρέψετε να μην σας πω. Επαναλαμβάνω θα τα δούμε στα όργανα του κόμματος».

Σε ερώτηση εάν αφορά πέραν του ενός ατόμου, δεν απάντησε.

Προσερχόμενος αργότερα στο Συμβούλιο Αρχηγών των κομμάτων και ερωτηθείς σχετικά ο Άντρος Κυπριανού δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ δεν έκρυψε τη δυσφορία του.

Νωρίτερα, κομματικό στέλεχος μιλώντας στο philenews παρέπεμψε στη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της Παρασκευής για τη διαχείριση του θέματος, τονίζοντας ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί ως εσωκομματικό. Όπως μας τονίστηκε το πόρισμα και η όποια απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα παραπεμφθούν προς συζήτηση στις κομματικές ομάδες βάσης.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρει ότι ύστερα από εσωκομματική διαδικασία που ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, στο πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου καταλογίζονται ευθύνες στο βουλευτή και τέως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ και εισηγείται τη λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σκοπός της Επιτροπής υπό τον Αριστοφάνη Γεωργίου ήταν ο εντοπισμός τυχόν ευθυνών στελεχών του κόμματος στην υπόθεση Δρομολαξιάς και μεταξύ άλλων εξετάζει και την περίπτωση Βενιζέλου Ζαννέτου, τον οποίο θεωρεί αθώο, θέση που είχε εκφράσει και δημοσίως η ηγεσία του κόμματος.

Το πόρισμα προωθήθηκε στη Γραμματεία του ΑΚΕΛ και στη συνέχεια εξετάστηκε δύο φορές στο Πολιτικό Γραφείο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μέχρι σήμερα ο κ. Κατσουρίδης δεν έχει λάβει γνώση για τις εισηγήσεις του πορίσματος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδρασή του.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024