Μυστήριο γύρω από χαμένο Ευαγγέλιο που βρέθηκε στα κατεχόμενα (βίντεο)

a1 98 Ειδήσεις
a1 280 Ειδήσεις
Σαν να γράφεται άλλο ένα κεφάλαιο του περίφημου βιβλίου θρησκευτικής διαπλοκής, ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ, μπροστά στα μάτια μας, μοιάζει η ιστορία του χαμένου ευαγγελίου του Αποστόλου Βαρνάβα, το οποίο πριν από μερικές μόνο μέρες, επανεμφανίστηκε τόσο μυστηριωδώς, όσο εξαφανίστηκε… 

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, πριν από περίπου μια εβδομάδα, θρησκευτικό κειμήλιο, μεταφέρθηκε στο Μουσείο Εθνογραφίας, μετά από 12 χρόνια που βρισκόταν κάπου στο δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το αρχαίο βιβλίο, βρέθηκε στο χώρο του δικαστηρίου, μετά από σύλληψη αρχαιοκάπηλων, που προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα από τα κατεχόμενα, και έκτοτε, ξεχάστηκε!

Εικάζεται, ότι το εν λόγω κειμήλιο, είναι το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο που κλάπηκε από το κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα το 1996.

O Aρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε: «Ευχόμεθα όμως να είναι εκείνο το πραγματικό Ευαγγέλιο, και η χαρά μας θα είναι μεγάλη διότι σώζεται το χειρόγραφο Ευαγγέλιο που βρέθηκε στο στήθος του Αποστόλου μας. Αν όντως είναι το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, δε μπορούμε να το επαναδιεκδικήσουμε, καθώς είχε δοριστεί στο βασιλιά του Βυζαντίου, και εφόσον η Πόλη κατακτήθηκε, τα όποια τιμαλφή ανήκουν πλέον στην Τουρκία.»

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το αρχαίο θρησκευτικό κειμήλιο, δεν είναι το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, αλλά το χαμένο Ευαγγέλιο του ιδίου του Αποστόλου Βαρνάβα.

Πρόκειται για Ευαγγέλιο το οποίο περιτριγυρίζει πλειάδα ιστοριών, δεισιδαιμονιών και θεωριών συνομωσίας.

Γραμμένο στη μητρική γλώσσα του Ιησού, τ΄αραμαϊκά, με χρυσόσκονη σε δέρμα, το Ευαγγέλιο αναφέρεται εκτεταμένα στη ζωή του Χριστού, και σε ορισμένα σημεία του, λέγεται ότι συγκλίνει με θέσεις που διατυπώνονται στο Κοράνι.

Η επίσημη Χριστιανική εκκλησία πάντως, καθολική και ορθόδοξη, απορρίπτει το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα ως ψευδεπίγραφο.

Το, πιθανώς λοιπόν, κατά Βαρνάβαν Ευαγγέλιο, δεν άφησε αδιάφορο ούτε το Βατικανό το οποίο φαίνεται να ζήτησε από την Άγκυρα να του το παραδώσει για να το μελετήσει.

Και δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς, προ ετών, ο Καρδινάλιος Μάριο Πομπέντα, λέγεται ότι επιχείρησε να το αγοράσει για λογαριασμό του Βατικανού.
Ωστόσο, το 2006, ο ιερωμένος, όπως και ο δημοσιογράφος που κυνηγούσε την ιστορία του χαμένου Ευαγγελίου, αλλά και η εγγονή του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Ραμπίν, που ασχολήθηκε με το θέμα…δολοφονήθηκαν!

Εξού και ο χαρακτηρισμός, καταραμένο!

Άλλοι, όπως ο αρχηγός του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζί, και ο Φικρί Σαγλάρ μέλος της τουρκικής επιτροπής της Βουλής για την εξέταση του σκανδάλου Σουσουρλούκ, πιστεύουν ότι η κλοπή και φύλαξη του κειμηλίου, διασυνδέεται με τη δράση του τουρκικού παρακράτους.
Κανείς δεν μπορεί προς το παρών να πει τι αληθεύει και τι όχι με απόλυτη βεβαιότητα.

Πιτσιλίδης: “Γοητευτικές αλλά όχι πραγματικές οι ιστορίες συνωμοσίας”

Πηγή: SigmaLive